34_sebastian_karlsson_1920

SEBASTIAN KARLSSON FÖRLÄNGER

Sebastian har tagit stort ansvar på högerkanten efter att Victor Fridén slutade under säsongen. Sebastian är även rekordhållare när han mot Aranäs i oktober gjorde 15 mål i en och samma match. Sebastian startade sin karriär i handbollsskolan för att som junior testa lyckan i Spanien och BM Gades. Han återvände 2013 och var med att ta Sävehofs första Europacuptitel när herrlaget vann Challenge Cup 2014. Sebastian kommer skapa en dynamisk duo på högerkanten tillsammans med Gustaf Wedberg nästa säsong. Kontraktet sträcker sig över två år.

– Jag är väldigt glad över att det blir en fortsättning i Sävehof, här finns det bra möjligheter att fortsätta utvecklas som handbollsspelare och som individ. Hoppas vi syns i arenan nästa säsong, säger Sebastian Karlsson.

 – En kille med mycket energi och kunskap som vill inget mer än att stå överst på pallen när säsongen är slut. En Sebastian i laget med den utstrålning och fart känns mycket bra. Han är en kille som har växt bra in i positionen och kommer att vara en av Sävehofs bäste spelare nästa säsong, säger Anders Eliasson.

Namn: Sebastian Karlsson
Nummer: 34
Född: 1995
Position: H6
Längd: 177 cm
Vikt: 81 kg
Säsonger: 5
Till Sävehof: Handbollsskolan
Moderklubb: IK Sävehof
Klubbar: IK Sävehof, BM Gades
Meriter: Challenge Cup-guld
Internationellt: UEM-silver
Landskamper: 2U, 35J

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..