Sävehoftrio uttagen till EM-kvalet

Förbundskapten Per Johansson och bitr. Fk Anders Lundin meddelade på måndagen Damlandslagets trupp inför det stundande kvalet till EM i Holland december 2012. Sverige möter Slovenien i Skövde torsdag 20 oktober och Tjeckien borta i Most lördag 22 oktober. Österrike är fjärde laget i gruppen. De två främst placerade går till EM.

Fk Per Johanssons kommentarer: – EM-kvalveckan är höstens viktigaste vecka. Det är då vi kan ta ett stort steg mot framtidens mästerskap. Allt fokus är nu inriktat på dessa matcher och vi lägger andra mål och visioner (som ex. VM i Brasilien i december) åt sidan för att prestera i nuet och skapa oss riktigt bra förutsättningar för att nå EM 2012.

– Både Slovenien och Tjeckien är länder på klar uppgång så det är en tuff öppning för oss, men målet är odiskutabelt att vinna båda matcherna för att sätta vår prägel på gruppen.

– Slovenien är ett ganska lurigt lag, men tillhör inte de absoluta topplagen. Och Tjeckien har nog blivit något bättre sedan vi mötte dem senast (två vinster i kvalet till EM 2010).

– Detta är första gången vi spelar på hemmaplan efter EM och tjejerna uttrycker en längtan efter att få visa upp sig för sina fans.

Truppen:
Mv:
Gabriella Kain, KIF Vejen, 58 A-landskamper – 0 mål
Cecilia Grubbström, IK Sävehof, 42 – 0
Lisa Karlsson, Skövde HF, 4 – 0

V6:
Matilda Boson, Spårvägen HF, 181 – 447
Jessica Helleberg, Team Esbjerg, 26 – 31

H6:
Nathalie Hagman, Lugi HF, 32 – 34
Annika Wiel-Fredén, BK Heid, 93 – 272

M6:
Johanna Wiberg, Team Eslövs IK, 126 – 87
Tina Flognman, Toulon, 188 – 348
Ulrika Ågren, Team Esbjerg, 8 – 5

9-meters / V6:
Jamina Roberts, IK Sävehof, 22 – 22

9-meters:
Linnea Torstenson, FC Midtjylland, 102 – 438
Isabelle Gulldén, Viborg HK, 75 – 203
Anna-Maria Johansson, Skövde HF, 31-58
Therese Islas-Helgesson, Toulon, 92 – 171
Jenny Alm, IK Sävehof, 8 -17
Angelica Wallén, Team Esbjerg, 35 – 54

Per Johansson tillägger:
– Detta var en av de tuffaste trupperna att ta ut. Det är många om budet nu och konkurrensen börjar bli knivskarp om platserna. Detta är en spännande utveckling och förhoppningsvis något som utvecklar oss.

– Positivt är att vi nu kan välja på alla aktuella spelare. Sabina Jacobsen var sist av de långtidsskadade spelarna att göra säsongsdebut i helgen. En debut som enligt henne själv kändes väldigt positiv.

– Linnea Torstenson spelade två matcher förra veckan i sitt danska klubblag och vi följer hennes utveckling noga för att se vart det tar vägen.

– Gabriella Kains revbensskada går väldigt mycket åt rätt håll och hon stod hela matchen i veckan i sitt danska klubblag och lämnade positiva besked per telefon i söndags.

Text: Björn Persson & Jan Wigren
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..