Michael_nyhetbrev hemsida

SÄVEHOFS NYHETSBREV!

FRITT INTRÄDE OCH FRIA PLATSER!
(TVÅKRONASMATCHEN) – REPRIS PÅ FÖRRA ÅRETS SM-FINAL!

LÖRDAG 23 mars

16.00 IK Sävehof – IFK Kristianstad (H)

  • Sävehof är redan klara seriesegrare och kommer hyllas innan matchstart.

 

 

MICHAEL INFÖR IFK KRISTIANSTAD! 

Inför lördagens match mot IFK Kristianstad meddelar huvudtränare Michael Apelgren att IK Sävehof vill ha revansch för de senaste prestationerna i ligaspelet. Tidigare i veckan blev det exempelvis förlust med 26–33 borta mot Hammarby, men nu när det förväntas bli välfyllda läktare i Partille Arena är det dags att koppla på vinnarmentaliteten.

Hur vill du summera onsdagens match mot Hammarby?

– Vi gjorde en ganska slätstruken insats i en svår bortamatch. Gör man det halvdant till dåligt, så ser det ut så när man möter Hammarby borta inför den kulissen. Det var ett kvitto på att det fort kan se ganska illa ut nu när vi varit lite mindre noggranna med förberedelser och mindre hungriga. Är vi däremot påskruvade så kan vi vinna serien komfortabelt och spela bra i Europa, men om vi börjar klippa hörn, vilket jag har all respekt för att vi spelare och ledare gör i nuläget, så kan det här bli en konsekvens. Därför är det viktigt att lära sig av det här och se till att samla kraft inför matcherna som kommer.

 Hur resonerar du inför de närmaste två veckorna med avslutande seriematcher och avgörande Europa-åttondelsfinaler?

– Europaspelet är utan tvivel prioriterat. Allt handlar om att förbereda sig inför de matcher som är viktigare. Sedan är det lurigt att veta om vi gör rätt eller fel när vi exempelvis sprider ut speltiden och har lite kortare videogenomgångar för att vi vill att spelarna ska känna mer energi när det kommer viktigare matcher. Det är lite så vi gör och tänker just nu. Hittills har det varit en lång säsong med jättemycket matcher, då känner vi att vi vill försöka hitta motivation och energi när det verkligen gäller. Resultatmässigt har det helt enkelt visat sig mot både Hammarby och Aranäs.

Vad vill du se från ditt lag i lördagens match mot Kristianstad?

– Vi hade ett bra snack efter matchen mot Hammarby där Simon Möller sade det jättebra som lagkapten – “vi är Sävehof och nu får det räcka”. Vi ska se till att gå ut och vinna och visa vad vi står för. Vi känner att “enough is enough”, så nu ska IK Sävehof helt enkelt gå ut och vinna på lördag.

Tvåkronasmatchen innebär att det är fri entré i Partille Arena. Vad betyder det för er när läktarna fylls upp?

– Det betyder mycket för oss. När klubben gör ett bra jobb för att få folk till läktarna, så gäller det att vi också visar det. Med mycket folk så blir det både roligare och lättare för oss att spela, ibland när vi har halvtomt så har vi sportsligt underläge jämfört med vad vi till exempel spelade inför mot Hammarby. Det gäller att vi som lag ligger på samma nivå som klubben när den ordnar så att det blir mycket folk.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..