Michael_nyhetbrev hemsida

SÄVEHOFS NYHETSBREV – EUROPEAN LEAGUE!

EUROPEAN LEAGUE
IK SÄVEHOF v RK NEXE (CRO)
Tisdag 5 mars kl. 18:45 – Partille Arena

https://savehof.ebiljett.nu/

 • Herrlaget är klara vinnare av Handbollsligan säsongen 2023/24. Det gör laget i kavaj i och med söndagens förluster för IFK Skövde och Hammarby IF. Seriesegern innebär garanterat Europaspel även nästa säsong.
 • Drömmen om Hamburg och Final4 i European League finns kvar efter skrällvinsten mot Skjern förra tisdagen.
 • Huvudrundan består av fyra grupper á fyra lag. Förstaplacerat lag går direkt till kvartsfinal. Lag två och tre spelar åttondelsfinaler mot andra likaplacerade lag.
  Sävehof är garanterad avancemang. Självklart önskas fördelar med bästa tabellplacering. Här finns två högaktuella tyska motståndare med tre Sävehoffostrade spelare:
  Hannover med Jonathan Edvardsson samt Rhein-Neckar med Olle Forsell-Schefvert och Gustav Davidsson.
 • För gruppseger krävs:
  – Vinst mot Nexe med två mål och att Skjern förlorar
  – Vinst mot Nexe med åtta mål och att Skjern får oavgjort
  För en andraplacering krävs:
  – Vinst mot Nexe med två mål
  Inbördes möten prioriteras före målskillnad.

Tabelläge inför sista omgången på tisdag: Sävehof – Nexe och Gorenje – Skjern.

 • Nexe                               7p + 19
 • Skjern                             6p + 4
 • Sävehof                          5p +-0
 • Gorenje                          2p -23

John Scott’s erbjuder innan matchen:

 • 180g högrevsburgare inkl. valfri dryck (öl/vin/alkoholfritt)
 • Gäller vid beställning före kl. 17:45

MICHAEL INFÖR DEN VIKTIGA EUROPEAN LEAGUE MATCHEN! 

Det duggar tätt med stormatcher för IK Sävehof. Förra veckan skrällde laget borta mot Skjern Håndbold, vilket i både praktik och teori säkrade avancemang från huvudrundan i EHF European League. Om det blir direktplats till kvartsfinal eller om åttondelsfinal väntar avgörs på tisdag då laget ställs mot kroatiska RK Nexe i Partille Arena. Huvudtränare Michael Apelgren är väl medveten om förutsättningarna.

Ni har stått för flera imponerande resultat den senaste tiden. Skulle du säga att det här är lagets formstarkaste period hittills den här säsongen?

– Ja, nu har det sett väldigt bra ut det senaste. Sedan hade vi ju även matchen mot Hallby och så var det även lite sämre hemma mot Skjern, men det svänger alltid under en säsong. Den senaste matchen borta mot Skjern ger såklart mycket självförtroende, att vinna på en så pass svår bortaplan gör att det känns som att vi har något på gång. 

Att ni i fredags vann så pass komfortabelt mot GUIF tyder på att laget varken är slutkört mentalt eller fysiskt. Delar du den uppfattningen?

– Ja, jag tror att väldigt många känner att det vore väldigt gött att ta seriesegern lite i förväg, så att vi kan unna oss att vara mer avslappnade i de sista omgångarna. Det vore viktigt eftersom vi antagligen har en åttondelsfinal i European League inklämt mellan de sista omgångarna i ligan. Det jobbigaste är det mentala så att man alltid orkar komma upp i den anspänningsnivå som krävs för att vinna handbollsmatcher. Fysiskt är det egentligen inga problem, för om vi inte skulle ha haft så här många matcher hade vi ändå tränat på hårt istället. 

Vinsten mot Skjern förra veckan innebär att Sävehof avancerar vidare från huvudrundan i European League. Hur stort är det för föreningen?

– Det känns fantastiskt kul! European League är dessutom ett format som har blivit bättre för varje år där bättre och bättre lag är med. Vi är jättestolta över det här och framöver väntar det stormatcher i Partille Arena. Det känns också fantastiskt att många av killarna som varit med här i flera år får visa vad de går för nu när många av dem är på väg ut i Europa, det är jätteroligt att de får ta sitt Sävehof till de här höjderna.

Det blir åtminstone avancemang till åttondelsfinal, men även chansen på direktplats till kvartsfinal lever inför att ni ställs mot Nexe på tisdag. Hur går tankarna inför den matchen?

– Chansen finns och så länge man har den möjligheten, så vore det grymt att få gå till kvarten. Det hade faktiskt varit sjukt om vi gjorde det. Som sagt, så länge möjligheten finns så kommer vi att gå all-in för att lyckas med det. Det kommer i så fall att bero på flera saker, dels måste vi vinna mot Nexe som var i Final Four för så sent som för två år sedan, dels ska även Gorenje vinna mot Skjern. I sådana fall är vi troligtvis där, men det handlar exempelvis också om att vi måste vinna med mer än ett mål och lite sådant.

 

#sävehof #gulsvartmagi #ehfel

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..