Michael_nyhetbrev hemsida

SÄVEHOFS NYHETSBREV!

VI GÅR MOT GULD!
– rafflande matcher väntar

TORSDAG 23 MAJ
18:00 IK Sävehof – Önnereds HK
match nr 3 i bäst av 5. Vi leder med 2 – 0 i matchen
SM-bucklan kan höjas…?

John Scott’s:
15:00
AW-priser på dryck och eventmeny
Gratis bowling i mån av plats fram till matchstart – endast drop-in

Evenemanget startar 16:30:

 • Erbjudanden i klubbshopen
 • Ansiktsmålning
 • Fan Zone
 • Bolliver
 • Stadium/Adidas ”Sargen” för minihandboll

 

 

JESPER ÖSTLUND INFÖR SM-FINAL 3

Tack vare segern senast är IK Sävehof enbart en vinst ytterligare ifrån att säkra SM-guldet i finalserien mot Önnereds HK. Här berättar Jesper Östlund om tankarna inför det som kan bli säsongens sista match.

Hur vill du sammanfatta er prestation i finalmatch två mot Önnered?

– Från vår sida tycker jag att det var en bättre match än den första. Sedan är det klart att vi fick det väldigt enkelt i matchrytmen när (Johanna) Bundsen var så bra hela tiden. De fick aldrig de tre-fyra målen som hade kunnat skapa momentum. Hon är otroligt stabil just nu och hjälper oss väldigt mycket. I övrigt var vi lite bättre bakåt, lite bättre framåt och lite bättre i kontringarna jämfört med senast. För att kunna ta SM-guld behöver vi fila ännu mer på detaljerna i både anfall och försvar.

Bundsen har förstås varit bra hela säsongen, men kan du förklara vad det är som gör att hon är ännu bättre i det här skedet av slutspelet?

– Hon spelar sin bästa handboll just nu. Det tycker jag mig ha sett under hela säsongen, kanske inte lika mycket i svenska ligan, utan mer i Champions League-matcherna. Stundtals har hon varit brutalt bra där. Då har det ändå inte räckt till några poäng eftersom Györ, Bietigheim och de lagen är lite mer kraftfulla. Den här säsongen har Bundsen varit som bäst i Champions League och här nu i slutspelet.

En annan spelare som tog för sig i tisdags var Amanda Källström som fortsätter imponera efter sin comeback från skada!

– Det är såklart jättekul att se. Det känns som en personlig revansch för henne i och med att hon har haft tre års skadefrånvaro. Att gå in i en SM-final och spela på det sättet är rätt osannolikt. Hon kommer in på banan för att vi tror att hon kan göra det bra, vilket hon också har bevisat. Det är inte “out of the blue”, utan vi ser vad hon kan göra på träning och vad hon har gjort här i inhoppen i slutspelet. Det kan bli en viktig nyckel för oss här i de sista matcherna.

Ny match väntar på torsdag. Vad blir viktigast för er att hantera i den tredje SM-finalen mot Önnered?

– Liknande saker som tidigare. De hittar säkert någon twist på något och vi gör säkert också en twist på något. I slutändan är det spelarna som ska avgöra det här. Det handlar om att göra mål på sina lägen, undvika tekniska fel och att vi håller oss till spelplanen. Det är samma grejer som vi alltid tjatar om och som vi vill vara noggranna med.

Med två raka vinster betyder det att det finns möjlighet att säkra SM-guldet på hemmaplan. Vad skulle det betyda?

– Det vore väldigt kul såklart. Jag hoppas att vi kan fylla ut hallen så mycket som möjligt och ha den ascoola stämningen och draget på läktaren som vi får till då. Det är en till seger som krävs och vi ska försöka ta den redan på torsdag. Samtidigt är vi fullt medvetna om att det kommer bli svårt och vi är väldigt ödmjuka inför matchen som kommer. Önnered är ett väldigt bra lag och som kommer vara svåra att slå ut. Det kommer att bli tufft, men vi har våra förhoppningar om att det ska gå.

 

FREDAG 24 MAJ
18:00 IK Sävehof – Ystads IF
match nr 3 i bäst av 5. Det står 1 – 1 i matcher

John Scott’s:
12.00 Pizzabuffé och Dagens Rätt

15:00

 • AW-priser på dryck och eventmeny
 • Gratis bowling i mån av plats fram till matchstart – endast drop in
 • Vid bra väder – uteservering och musik

Evenemanget startar 16:30:

 • Extra erbjudanden i klubbshopen
 • Ansiktsmålning
 • Fan Zone
 • Bolliver
 • Stadium/Adidas ”Sargen” för minihandboll

MICHAEL APELGREN INFÖR SM-FINAL 3

Två matcher in i SM-finalserien mot Ystads IF är det helt jämnt. Inför det tredje mötet mellan lagen belyser huvudtränare Michael Apelgren inte minst värdet av att spela på hemmaplan. På fredag är det dags igen när Partille Arena står redo för den drabbning som väntar.

Vad är dina intryck från matchen igår nere i Ystad?

– Att det var lite småslarv från vår sida. Det är en så pass svår bortamatch att man behöver vara lite skarpare och göra lite färre misstag, både taktiskt och tekniskt, än vad vi gjorde.

Finns det ändå saker du tycker fungerade bättre för er i den andra finalmatchen jämfört med den första trots att det blev förlust?

– Jag skulle säga att det är svårt att sätta fingret exakt på skillnaderna mellan de två matcherna. Det var lite slarv, men vi satte oss ändå i ungefär samma slagläge som senast när det var jämnt med tio minuter kvar. Den här gången gick det inte riktigt när vi bland annat missade några klara chanser. Som sagt är det många saker som är sig lika och det handlar om små detaljer.

Ser du något tydligt sätt som gör att man kan ta bort de sekvenser där Ystad lyckades dra ifrån med några bollar, till exempel som i början av den andra halvleken i onsdags?

– När man spelar på bortaplan är det viktigt att inte ge motståndarlaget momentum. Det var några perioder där det blev lite för bra för dem, bland annat en sekvens där vi var sex-mot-fem som blev kostsam. Vi jobbade oss ändå tillbaka till lika och det hade kunnat se annorlunda ut om vi inte hade behövt jaga ikapp.

Finalserien vänder tillbaka till Partille på fredag. Finns det något särskilt som du vill poängtera inför den matchen?

– Det gäller att vi lyckas mobilisera en riktigt bra hemmaplan. Det är hemmaplanen som kanske har avgjort i båda de första finalerna. Det har varit extremt jämnt och laget med momentum har till slut vunnit, på det sättet har det egentligen varit två liknande matcher. Nu ska vi bara se till att fortsätta jobba på och försöka njuta också.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..