Hemsida_nyhet_carmenmartin_nyhet_hemsida

SÄVEHOFS NYHETSBREV!

SM -FINALER
– tufft matchande i tolv dagar?

SÖNDAG 19 MAJ

13:00 IK Sävehof – Önnereds HK

 • Lokalderby mot antagonisterna från väst. Nu väntar för första gången i historien en SM-final mot Önnered. En matchserie i bäst av 5. Sävehof går för sitt 17:e SM-guld.


John Scott’s:

12:00  Lunch och dryck till bästa pris

 

 

CARMEN MARTÍN

Född: 1988
Position i laget: Högersexa
Moderklubb: C.B. Roquetas (Spanien)
Debut i Sävehof: 2022

Seger med 3–1 i matcher mot Hallby och 3–2 i matcher mot Skara har tagit IK Sävehof fram till säsongens SM-finalserie. Inför första mötet med Önnereds HK delar Carmen Martín här med sig av sina tankar inför avkast som sker klockan 13:00 i Partille Arena på söndag, 

Hur var det att spela den femte och avgörande semifinalen mot Skara i torsdags?

– Det var väldigt spännande. Jag har inte varit så nervös på väldigt länge, så jag är väldigt glad över att jag fick känna de känslorna faktiskt. Samtidigt kändes det osäkert eftersom Skara har spelat riktigt bra. Jag visste inte på vilken nivå vi skulle prestera nu när vi hade så mycket press på oss, men vi lyckades leverera riktigt bra!

Vad tror du var anledningen till att ni hanterade pressen så pass bra?

– Jag tror att det förenade oss och gjorde att vi brydde oss lite extra. Det gjorde oss väldigt mycket starkare tillsammans.

Vad ser du som den avgörande faktorn till att det var Sävehof som avancerade från semifinalserien mot Skara?

– När vi följer taktiken i defensiven så blir vi starkare som lag, då får vi högre procent målvaktsräddningar och får också fler möjligheter att springa på dem. Det ger oss tid och möjlighet att andas.

Vad har du för förväntningar på SM-finalerna?

– Först och främst är jag superglad över att vi har tagit oss till final. Nu handlar det bara om att kämpa och steg för steg försöka göra det bra i alla matcherna, oavsett om det blir fem, fyra eller tre matcher.

Hur kommer det bli att ställas mot just Önnered?

– Jag tror att det kommer bli en väldigt tuff serie. Önnered har utvecklats mycket sedan förra säsongen och de har visat för alla att de har blivit bättre i deras spel. Det är en väldigt tuff motståndare och vi kommer behöva ha med oss alla sinnen för att kunna ta hem segern.

Vi är glada över att ha många matcher i Partille Arena nu när både damlaget och herrlaget är klara för SM-final. Vad är ditt budskap till supportrarna inför alla finalmatcher som väntar?

– Jag lovar att det här kommer bli väldigt roligt, så snälla kom och titta på matcherna! Vi kommer ge allt vi har och vi behöver all support vi kan få. Partilleborna bryr sig om handboll, precis som vi spelare gör, och vi kommer behöva deras support om vi ska lyckas ta hem guldmedaljen.

 

 

JESPER ÖSTLUND

Segern mot Skara HF i torsdags betydde att IK Sävehof tog sig vidare till SM-finalspelet. Motståndare i säsongens sista fas är lokalrivalen Önnereds HK, vilket gör att Sävehofs huvudtränare Jesper Östlund hoppas att det blir stor handbollsfest i staden.

Vilka lärdomar tar ni med er från kvartsfinal- och semifinalserierna?

– Jag tänker att vi har många spelare som gör sitt första slutspel, så att spela bäst av fem matcher ger oerhört mycket lärdomar när man ska möta samma motstånd flera gånger på kort tid. Det gäller att vara anpassningsbar och justera detaljer inför varje match.

Finns det något du vill lyfta fram som fungerat särskilt bra för er hittills i slutspelet?

– Försvars- och målvaktsspelet är det som har burit fram laget till final. När det spelet har suttit har kontringarna kommit som ett brev på posten. Vi har också hittat nya nycklar desto längre matchserierna har gått.

Nu väntar Önnered i matcherna om guldet. Hur ser du tillbaka på era möten mot dem i grundserien?

– Vi har en seger och en förlust hittills mot Önnered. Det har varit tuffa matcher med mer kamp än skönspel, skulle jag säga.

Hur går dina tankar specifikt inför den första finalmatchen i Partille Arena nu på söndag?

– Jag ser verkligen fram emot att få kämpa om guldet. Att få möjligheten att spela alla matcher i Göteborg gör den här matchserien ännu mer intressant ur en publiksynpunkt. Jag hoppas att våra supportrar sluter samman och går på handboll i stort sett varje dag de kommande två veckorna, då även herrarnas final ska avgöras.

 

MÅNDAG 20 MAJ

18:00 IK Sävehof – Ystads IF

 • match nr 1 i bäst av 5


John Scott’s:
15:00 AW-priser på dryck och eventmeny

15.00   Bjuder på gratis bowling i mån av plats fram till matchstart – endast drop in

18.35 Uppvaktning av Team Pergamon – Svenska Mästare

 

 

MICHAEL APELGREN

 

Drygt två veckor efter finalavancemanget är det äntligen dags för IK Sävehof att göra upp med Ystads IF om SM-guldet. En serie i bäst av fem matcher kommer avgöra vilka som får kalla sig svenska mästare säsongen 2023-24. Här berättar huvudtränare Michael Apelgren om uppgiften som väntar.

Hur mår laget inför SM-finalserien?

– Det känns taggat! Det blir speciellt när vi har haft ett högt matchtempo under hela året och att det sedan har blivit en lång paus nu, för att sedan bli tajt matchande igen när vi väl ska komma igång med finalerna.

Efter semifinalserien mot Kristianstad pratade ni om revanschen ni tog från förra årets SM-finaler, känner ni att det finns revansch att utkräva även på Ystad efter cupförlusten mot dem tidigare under säsongen?

– Ja, utan tvekan känns det så. De vann SM-guld för två år sedan också när de först slog ut oss i semi, så det finns revansch att utkräva från båda de grejerna. Någonstans känner vi att det är vi som jagar i de här matcherna.

Vad skulle du säga att ni främst behöver se upp med hos Ystad i den här matchserien?

– De kommer med en väldig kraft. Det är två ganska olika lag som möts där de kommer med kraft och fysik, medan vi har mer speed och finess.

De tre första matcherna mot Ystad avgörs med enbart en dags mellanrum. Hur ska ni göra för att säkerställa att det täta matchandet utnyttjas till Sävehofs favör?

– Vi jobbar på som vi brukar. Vi är ju vana vid det här matchtempot, så det är bara att fortsätta jobba som vi har gjort hela säsongen. Att det är kort mellan matcherna är inget vi bryr oss särskilt mycket om.

Du har varit inblandad i en hel del finaler sedan tidigare. Kan du beskriva vilken stämning du hoppas få uppleva i Partille Arena på måndag?

– Jag hoppas verkligen att vi får mycket folk till matchen. Det var ganska lite folk på våra semifinalmatcher, så det gäller att vi får till en ordentlig hemmaplan nu när det är finaler. I Ystad är det redan slutsålt till på onsdag.

 

TORSDAG 23 MAJ

18:00 IK Sävehof – Önnereds HK

 • match nr 3 i bäst av 5

 

John Scott’s:
15:00

 • AW-priser på dryck och eventmeny
 • Bjuder på gratis bowling i mån av plats fram till matchstart – endast

            drop in

 

Hela Evenemanget erbjuder:
16:30

 • Extra erbjudanden i klubbshopen
 • Trubadurer
 • Ansiktsmålning
 • Fan Zone
 • Bolliver
 • Stadium/Adidas ”Sargen” för minihandboll

 

FREDAG 24 MAJ

18:00 IK Sävehof – Ystads IF

 • match nr 3 i bäst av 5

John Scott’s:
12.00

 • Pizzabuffé

15:00

 • AW-priser på dryck och eventmeny
 • Bra väder erbjuder uteservering och musik

Hela Evenemanget erbjuder:
16:30

 • Extra erbjudanden i klubbshopen
 • Trubadurer
 • Ansiktsmålning
 • Fan Zone
 • Bolliver
 • Stadium/Adidas ”Sargen” för minihandboll
Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..