Nyhetsbrev - hemsida

SÄVEHOFS NYHETSBREV

SISTA MATCHEN I SERIEN – LOKALDERBY!

FÖRSTA KVARTSFINALEN SPELAS 17–18/4 EFTER LANDSLAGSUPPEHÅLL!

IK SÄVEHOF v ÖNNEREDS HK (D)
Onsdag 27 mars kl. 19:00 – Partille Arena

  • Sävehof slutar tvåa i grundserien. Önnered är redan klara topp fyra, men kan gå upp på tredje plats vid seger och Höör förlorar (eller tappar en poäng, då gäller målskillnad).

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

 https://savehof.ebiljett.nu/

 

JESPER ÖSTLUND INFÖR DERBYT MOT ÖNNERED! 

I sista seriematchen ställs IK Sävehof mot Önnereds HK. Huvudtränare Jesper Östlund vittnar om att det är mycket prestige på spel mot en rival så här tätt innan slutspelet inleds.

Vad har du funderat mest kring när du tänker på helgens match mot Skuru där det tyvärr blev förlust?

– När man väl summerar det så var de absolut bättre än oss i lördags. Vi behöver komma upp både ett och två steg ytterligare in till slutspelet för att ha möjligheten att uppnå säsongens mål. Det spelet vi visade upp uppe i Nacka kommer inte att räcka under kommande månader. Det är rätt många saker som vi kan höja upp och någonstans så vet vi om att vi har en bra högsta nivå, men att lägstanivån tyvärr varit för låg hittills den här säsongen. Nu gäller det att toppa upp formen till slutspelet, det är något som vi jobbar varje dag med.

På onsdag väntar derby mot ett Önnered som jagar tredjeplatsen i tabellen, vad förväntar du dig för matchbild?

– Det är klart att man kan säga att vi inte har något att spela för, i och med att vi redan har vår andraplats säkrad, men samtidigt är det ett derby och vi har revansch att utkräva efter förlusten mot dem i höstas. Vi vill också se till att komma in i rullarna igen inför slutspelet. Efter Svenska Cupens Final Four har vi inte kommit tillbaka upp på vår nivå igen, vilket vi behöver göra. Den här matchen blir ett litet genrep inför slutspelet.

Du nämner att ni vill ta revansch, är det särskilt viktigt mot Önnered?

– Önnered är ett lag som absolut har möjlighet att stå med guldet i slutet av säsongen, de är en av våra största rivaler, så även om vi inte spelar om en titel på onsdag, så är det viktigt för oss i Sävehof att stå kvar på tronen som vi har haft i många år. Önnered är ett jättebra lag som vi mycket väl kan stöta på i slutspelet, så det gäller att hitta nycklar för hur vi ska kunna slå ut dem om det nu sker. Vi tar definitivt uppgiften på allvar, men sedan kanske det är att man coachar lite annorlunda jämfört med hur vi hade coachat i ett framtida slutspel. Vi vill vinna matchen och framförallt göra en bra match.

Efter sista matchen i grundserien väntar ett uppehåll innan slutspelet börjar. Har ni funderat något på hur ni lägger upp tiden fram till dess?

– Ja, sedan har vi också en del spelare som ska iväg på olika landslagsuppdrag. Både (Johanna) Bundsen och (Nina) Koppang kommer vara borta i två veckor när de ska spela både EM- och OS-kval. Sedan är det också fyra 04:or som ska till Frankrike i fem dagar. Det gör att det kommer vara lite svårt att jobba kollektivt och taktiskt, men vi ska ändå ta tillvara på veckorna och försöka vara så förberedda som möjligt inför slutspelet.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..