210629_teaser_ehf_1920

SÄVEHOFS DAMER SPELAR CHAMPIONS LEAGUE

European Handboll Federation (EHF) har idag meddelat vilka klubbar som kommer spela DELO EHF Champions League respektive EHF European League.

Sävehofs herrar, svenska mästare säsongen 2020/21 sökte wild card till Champions League, men konkurrensen var stenhård och våra herrar föll på målsnöret. Herrarna kommer i stället spela European League där laget går rakt in i gruppspelet (6 lag).

– Det var viktigt att vi siktade mot Champions League och höll den svenska fanan högt. European League kommer bli en mycket bra cup för oss, säger Michael Apelgren, huvudtränare herrarna.

Sävehofs damer sökte också wild card till Champions League och fick detta tilldelat. DELO EHF Champions League kommer att genomföras i ny tappning med två åtta lags grupper. Damerna kommer att tampas med de 16 bästa lagen i Europa.

– Detta är bra för svensk handboll och fantastiskt för Sävehof att få vara med i den finaste och största turneringen som finns, säger Rasmus Overby, huvudtränare damerna.

– Det kommer bli en mäktig och spännande uppgift som väntar för Sävehof. Minst 14 matcher för damerna och 10 för herrarna i kombination med såväl Svenska Cupen och seriespel, det kommer bli ansträngande för såväl spelare som för organisationen, säger Stefan Albrechtson, klubbdirektör.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..