120222_Simon_Moller_Onnered

SÄVEHOF VS ÖNNERED (H)

Simon Möller

Född: 2 juli 2000

Position i laget: Målvakt

Moderklubb: IK Sävehof

Debut i A-laget: 2017

Hur har dagarna sedan cupguldet varit?

– De har verkligen varit roliga! Det var en väldigt rolig lördag, så vi firade den på ett lagom sätt kan man väl säga. Det är en titel som jag tycker att vi ska vara stolta över och det är första cupguldet sedan den infördes nu igen så det är något vi ska vara väldigt stolta över. Samtidigt kom vi rätt snabbt in i verkligheten igen och till vardagen där vi insåg att det är sjukt många matcher. Vi var rätt snabbt på banan igen skulle jag säga.

Som du är inne på så är det mycket matcher. Den här veckan är det dubbla derbymatcher på programmet, jag antar att man trivs bra då!

– Ja, verkligen! Personligen tycker jag derbyn är det roligaste som finns. Nu får vi också ha folk tillbaka på läktaren, så jag hoppas verkligen att många kommer på lördag och jag hoppas att det kan bli en riktig publikfest med derby och allt vad det innebär. Det ska verkligen bli väldigt kul på lördag.

Hur tycker du att publiken kan bidra till er prestation på planen?

– De ger de där sista procenten som är så viktiga. Framför allt i ett derby där det i slutändan kanske inte alltid handlar om vem som spelar bäst handboll utan att det är den som har mest energi och som lyckas vinna de där sista procenten som man oftast får från publiken. Det gäller framför allt i derbyn som lever lite sina egna liv.

Du fick relativt nyss se Felix vinna EM-guld med det svenska landslaget. Hur var det för dig som bror?

– Det var såklart stort. Han fick sparsamt med minuter men det var bara roligt för honom att få vara med och se och lära. Man förstår ändå syftet med att han har en roll där han ser och lär och förhoppningsvis blir det fler och fler minuter om han fortsätter bli uttagen. Så det var väldigt, väldigt kul att se honom där.

När gör du honom sällskap i det sammanhanget, tror du?

– Oj, det är inget jag tänker på. Förhoppningsvis någon gång! Grejen som målvakt är väl att man oftast är som bäst när man är 30+ så det är inget jag tänker på, men förhoppningsvis sker det någon gång. Det hade varit häftigt.

 

 

MICHAEL APELGREN

 

Segern i ATG Svenska Cupen följdes i onsdags upp med två poäng borta mot HK Aranäs efter vinst med 29–20. På lördag är IK Sävehof tillbaka på hemmaplan och numer är full publikkapacitet äntligen tillåten med anledning av de borttagna Corona-restriktionerna. Inför matchen mot Önnereds HK resonerar huvudtränare Michael Apelgren här bland annat om publikfaktorn och Christoffer Brännbergers återkomst till Partille Arena.

 

Ni lyckades undvika bakslag mot Aranäs efter cupguldet i helgen. Hur ser du på den prestationen?

– Det var positivt. Man vet att Aranäs är en sådan match man kan falla i och det gäller att komma upp i nivå i de här derbyna. Vi började lite darrigt och låg under ganska tidigt när de kom med mycket energi; då undrade man om det skulle bli en ”sådan” dag. Men sedan när Bertram Obling är så pass het i målet så blir vi jobbiga att tas med. Det var skönt att det gick vägen.

 

Bortser vi från det oavgjorda resultatet som säkrade segern i ATG Svenska Cupen så har det bara blivit segrar sedan uppehållet. Vad ger det för typ av kvitto på hur ni hanterade perioden utan matcher där ni ser ut att ha lyckats bevara formen?

– Såklart är det positivt. Uppehållet blev ju väldigt speciellt, vilket jag tror att det blev för många med tanke på att det var väldigt många som var sjuka eller borta, så det blev mer att jobba lite fysiskt och samla ihop energi och motivation. Jag tror också att vi går mycket på att vi spelade mycket matcher i höstas, det tror jag att vi får många poäng på nu. Så det gäller att utnyttja fördelen med att spela många matcher.

 

Match mot Önnered väntar på lördag där en komponent i deras lag är Christoffer Brännberger som varit betydelsefull i våra senaste SM-guld. Hur ska det bli att ha honom på motståndarsidan?

– Man är ju rädd för om vi ska få behålla näsbenen, haha. Annars är det såklart en gubbe som är en utav oss och det är en som har satt mycket av den här vinnarkulturen de senaste åren. Jag tycker att hans största styrka var att han fick många av våra yngre att förstå vikten av att vinna och där har han varit med och bidragit. Man kan fortfarande känna att det sitter kvar lite från den mentaliteten som han och ”Stocken” (Andreas Stockenberg) satte. Det tycker jag han ska vara väldigt stolt över. Så det blir ett kärt återseende, även om man vet att när man möts så blir det andra bullar.

Om vi ser på Önnered som lag då, vad blir viktigt att tänka på?

– Det är lite samma känsla som det var mot Aranäs, bara att Önnered är lite bättre. Man måste upp i energi för det kommer att vara kaotiskt, rörigt och mycket känslor. Möter inte vi upp så ser det ut som under de fem första minuterna mot Aranäs och då ligger man under med 5–0 direkt. De här derbymatcherna är vråltuffa och nu har vi varit lite bättre den senaste tiden på att mobilisera och vi får se om vi orkar komma upp i det som krävs, för om vi förlorar energimatchen mot dem så kommer de att vinna.

Det här blir första hemmamatchen där publikrestriktionerna är borttagna. Hur ser du på den faktorn?

– Jättekul, såklart. Nu gäller det att vi sätter fart som klubb och nu finns det inga ursäkter, utan det gäller att jobba hårt för att fylla hallen så mycket det går. Det är kul att vi äntligen kan sätta igång med arbetet att bygga klubben starkare nu när pandemin förhoppningsvis är ”över”.

 

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..