SÄVEHOF VS KARLSKRONA

Matchdag! Ikväll ställer Sävehof upp i Partille Arena med siktet mot toppen i handbollsligan.

Köp biljett >>>

Robert Wedbergs ord inför matchen

Efter täta matcher mot topplagen Alingsås och Kristianstad väntar en annan typ av match – mot ett Karlskrona som slåss runt strecken för att undvika kvalplats och i bästa fall kliva upp på slutspelsmark.
– Karlskrona är ett svårbedömt lag. De har en av seriens bästa målskyttar i Lars Möller Madsen. Det är definitivt en motståndare att ha respekt för, men de har också mycket skador i laget. Vi får fokusera desto mer på vårt eget, säger Sävehofs tränare Robert Wedberg.

Sävehof ligger på sjätte plats i den jämna tabellen. Förlusten mot Kristianstad (20-22) svider förstås en del, men det var en tät match med två lag som höll ihop försvarsspelet bra.
– Det är väl första gången vi har två så fysiskt tuffa matcher efter varandra och även om det var en bra match hade vi kunnat göra det ännu lite bättre. Om vi haft samma skärpa som mot Alingsås hade vi mycket väl kunnat vinna, säger Robert Wedberg.

Han förväntar sig att insatsen mot Karlskrona ska gå i samma tecken som de senaste matcherna.
– Vi har hela säsongen strävat efter att spela som vi gjort mot slutet. Vi vill få spelet att hänga ihop under 60 minuter, och det måste vara ambitionen att hålla det på den nivån nu också så att det inte var tillfälligt vi höll ihop det bara för att vi mött just Alingsås och Kristianstad, fortsätter Wedberg.

På skadelistan finns fortfarande Johan Blickhammar. Han är igång och tränar lätt, men det återstår fortfarande en tid innan han är redo för spel.