161116_khk_aranas_dubbel_640

SÄVEHOF VS ARANÄS – ROBERT WEDBERG

Dubbelevenemang onsdag 16 november
18:00 IK Sävehof vs Kristianstad HK (d)
19:45 IK Sävehof vs Aranäs HK (h)

Köp biljett >>>

Det är ingen tvekan om vad som står på agendan inför matchen mot Aranäs: Hitta tillbaka till grunderna efter missen i Lund.

– Det är gott att det kommer en match så här tätt, så att vi har möjlighet att ta revansch på oss själva, säger tränaren Robert Wedberg.

Sävehof hade sina chanser mot Lugi, men lyckades inte utnyttja dem och förlorade med nio bollar (31-22). Nu tillskrevs visserligen Sävehof segern, då Lugi använt sig av en icke kvalificerad spelare (målvakten Josip Cavars övergång från IFK Ystad var inte registrerad), men det tar inte bort känslan från hur matchen var.

– Lugi var bra, mycket hetare i närkamperna. Så heta att de drog på sig några utvisningar i början men lyckades reda ut det och dra nytta av sin aggressiva öppning. Det visar vikten av att vilja vinna närkamperna. Men vill förstås aldrig att det ska bli så här, men när det inte stämmer kan det resultatmässigt rinna iväg, fortsätter Wedberg.

Mot Aranäs handlar det alltså om att studsa tillbaka till vinnarspåret.

Tittar man i tabellen finns Sävehof i toppen tillsammans med flera andra lag på 14 poäng, och det är stark fördel för Partilles stolthet inför matchen mot Aranäs, men Robert Wedberg vill höja ett varningens finger för motståndaren.

– Vi måste vara beredda att göra jobbet som krävs. Aranäs är ett snabbt spelande lag och det vill till att inte ge dem fritt fram hur som helst. Då kommer vi få det besvärligt, säger han.

Hos Sävehof är vänsternian Johan Blickhammar fortfarande borta från spel. För övrigt är laget intakt.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..