190430_adam_blanche_640

SÄVEHOF VÄRVAR LINJESPELARE

Många klubbar har slagits om Hammarbys linjespelare Adam Blanche. Han har kopplats ihop med både IFK Ystad och IFK Kristianstad men när Sävehof kom med ett kontraktsförslag var valet självklart, vem kan tacka nej till västkusten, salta hav, avenyn och fullt med goa gubbar.

Adam har varit Handbollsligans näst bästa linjespelare med 92 mål och en av spelarna som har visat att -00 talets första årgång kommer att vara något att räkna med i svensk handboll lång tid framöver. Kontraktet är på två år.

Även i U-landslaget är Adam en kraft att räkna med, 31 mål på 14 matcher ger ett snitt på 2,21. Sävehof är både glada och väldigt stolta att Adam valde Sävehof som nästa klubb att representera i Handbollsligan.

– Det känns jätteroligt att få fortsätta min handbollsutbildning i IK Sävehof. IKS är en stabil och ambitiös förening och många i laget är unga och har stor utvecklingspotential, vilket jag tror kommer att gynna min egen utveckling. Jag ser fram emot att få bidra med allt jag kan för att laget ska nå så långt som möjligt, säger Adam Blanche.

 – Adam är en ung bra kille som har fått mycket speltid i Hammarby, samt tagit stora kliv under säsongen. Vi tror att Adam som tvåvägsspelare kan hjälpa Sävehof att ta ny mark och fortsätta det lagbygge och resa vi önskar. Adam har visat att han kan både spela försvar och anfall, sen vet vi att han vill detta fullt ut.  Ska bli riktigt kul att se Adam i Sävehoftröjan nästa år, säger Anders Eliasson.

Adam Blanche
Född: 2000
Bostadsort: Göteborg
Födelsestad: Stockholm
Position: M6
Längd: 193 cm
Vikt: 103 kg
Hand: Höger
Elitsäsonger: 1
Till Sävehof: 2019
Debut: 2019
Moderklubb: Huddinge HK
Klubbar: IK Sävehof 2019- , Hammarby IF, Huddinge HK
Landskamper: 0A, 14U

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..