Sävehof vann tufft derby

IK Sävehofs herrar besegrade Redbergslids IK med 28-23 (16-14) och är åter på vinnarspåret i seriespelet.

Matchen inleds jämt och båda lagen följs åt målmässigt under upptakten. Även fast Sävehof har ett litet övertag på banan så lyckas hemmalaget inte skaka av sig RIK på resultattavlan. Men när 16 minuter spelats har Sävehof ryckt åt sig en ledning på tre bollar, 10-7. Gästerna har inga planer på att ge upp och jobbar sig snart tillbaka in i matchen, både spel- och målmässigt. Sävehof kan dock via ett par snabba mål under slutminuterna gå till pausvila som ledare med två bollar, 16-14.

Det fortsätter att vara en tuff kamp och det strids hårt om varje centimeter på banan. RIK kämpar hårt och vill inte släppa iväg Sävehof i målprotokollet. När tio minuter spelats av matchens andra hälft leder Sävehof med en boll, 20-19 och resultatutgången är oviss. Men under slutskedet orkar gästerna inte riktigt stå emot ett klokt spelande hemmalag och Sävehof kan då rinna iväg till en ganska enkel seger till sist. Partille-laget vinner derbyt med fem bollar, 28-23.

IK Sävehof – Redbergslids IK 28-23 (16-14)

Målskyttar:
Sävehof: Kent Robin Tönnesen 9, Eric Forsell Schefvert 7, Michael Apelgren 3, Jesper Nielsen 2, Viktor Ottosson 2, David Florander 2, Olle Forsell Schefvert 2, Tobias Johansson 1.
Redbergslid: Rickard Lönn 7, Martin Adolfsson 3, Henrik Lundström 3, Richard Hanisch 3, Mario Lipovac 2, Oskar Ysander 2, Lars Bernhardsson 1, Fredrik Petersson 1, Linus Arnesson 1.