Sävehof vann på nytt

IK Sävehof vann sin andra träningsmatch på raken. Herrarna besegrade Önnereds HK med 35-25 (15-13).

I dag, efter en tuff träningsperiod, var det återigen dags för herrarna att spela match. Nykomlingen- och lokalkonkurrenten Önnered väntade, i Göteborgs sydvästra delar, på att få bjuda upp till kamp.

– Önnered har gjort spännande nyförvärv och kommer att bli svårslagna i sin hemmahall, kommenterar Magnus ”Bagarn” Johansson om motståndet.

Matchen inleds jämt och det är en hård kamp ute på banan. Sävehof rycker tidigt åt sig ett försprång och har en liten resultatmässig fördel. Men hemmalaget stretar emot bra och står för starka prestationer. När 30 minuter avverkats leder gästerna med två bollar, 15-13.

– Vi gör många bra saker, spelar med olika uppställningar, och har flera nya som gör sina första A-lagsmatcher med i dag. Önnered sliter också på.

Niklas Kraft, värvad från IFK Ystad, debuterar i målet i den andra halvleken – och gör det fint. Sävehof ökar tempot och får utdelning på sina försök i offensiven. Önnered fortsätter att jobba hårt för varandra, och kan komma att bli en obehaglig överraskning för många lag i elitserien i höst, men det räcker inte hela vägen fram i dag. Fjolårets SM-semifinalist vinner till sist matchen med tio bollar, 35-25.

– Det var en bra handbollsmatch på det stora hela. Vi spelar bra i de olika faserna från- och till. Sen finns det förstås fortfarande mycket att jobba på och det är ju inte så konstigt då vi, till stora delar, är ett helt nytt lag.

Härnäst väntar ett kortare läger i Skåne och två ytterligare testmatcher nästa helg. Lundaklubbarna H43 och Lugi, storsatsande med Magnus Jernemyr i truppen, står på menyn.

– Det kommer att bli lite av en mellanvecka fram till matcherna. Tidigare har vi tränat hårt. Vi kommer att diskutera roller tydligare nere i Lund och så blir det motståndare av toppkaliber för oss under drygt två dygn, avslutar ”Bagarn”.

Önnereds HK – IK Sävehof 25-35 (13-15)

Målskyttar:
Önnered: Kim Konradsson 6, Andreas Berg 5, Axel Sundbäck 3, Charlie Ruxner 3, Ola Pewik 2, Gabriel De Santis 2, Viktor Jönsson 1, Rasmus Nilsson 1, Daniel Komayesh 1.
Sävehof: David Florander 5, Mattias Thynell 5, Viktor Ottosson 4, Sebastian Karlsson 4, Olle Forsell Schefvert 4, Eric Forsell Schefvert 3, Victor Fridén 3, Viktor Rhodin 2, Niclas Fingren 2, Oskar Ysander 2, Gabriel Gegerfelt 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..