Sävehof vann enkelt över Skuru

Det är paus i herrarnas Elitserie men damernas serie är i full gång. Förra mötet mellan lagen slutade 25-21 till Sävehof på bortaplan. Nu är det däremot Partillebohallen som gäller och ett Sävehof som försvarar en segersvit på tolv raka segrar i Elitserien.

Sävehof startar starkt och Cecilia Grubbström står för fem raka räddningar vilket ger Partille tjejerna ett försprång på fyra mål. 4-0 blir sedan 4-1 efter att Carin Strömberg spräcker nollan på Cecilia Grubbström.

Efter 15 minuters spel står det 10-4 till Sävehof och en glödhet Ida Odén som har gjort fyra mål. I målet står Cecilia för flera kvalificerade räddningar. Hon får dock god hjälp av ett mycket solitt försvarsspel.

Skuru tuffar till försvarsspelet och Sävehof får svårt att komma till avslut. Men när Sävehof väl kommer till avslut står Therese Brorsson i vägen. Partillelaget hinner kontra in några mål och halvleken slutar 16-8.

Andra halvlek inleds med att ett sus går igenom läktaren då något oerhört ovanligt inträffar. Nämligen ett självmål, det är Madeleine Östlund som försöker få bort en studsande boll. Men istället för att lägga bollen utan för målet hamnar bollen oturligt i det egna målet. Målet tillskrivs Hanna Fogelström som var sist på bollen i Sävehof.

Vid ställningen 25-13 skadar sig en otursdrabbad Madeleine Östlund. Det är ett hårt lindat knä som ger vika i en kontring och hon tvingas utgå. Efter denna incident reser sig Skuru och gör fyra raka mål. Sävehof sätter även in en debutant Linnea Arrhenius som står för en bra försvarsinsats. Men trots en stark upphämtning av Skuru vinner hemmalaget Sävehof med sex mål 30-24.

Tränaren Magnus ”Bagarn” Johansson är nöjd med spelet i de första 40-45 minuterna.
– Vi släpper in dem i slutet på matchen och kanske slappnar av lite väl mycket. Men jag är riktigt nöjd med försvarsspelet i första halvlek.

På frågan om det finns något lag som kan stoppa Sävehof från att vinna guldet svarar Magnus att man får räkna in att i ett slutspel kan mycket hända. Han ser Lugi som en av de lag som skulle kunna utmana.

IK Sävehof – Skuru IK, 30-24 (16-8)
IK Sävehof: Ida Odén 9, Jenny Alm 5, Linn Blohm 5, Louise Sand 4, Jamina Roberts 3 Martina Adamson Jensen 2, Hanna Fogelström 2.
Skuru IK: Johanna Westberg 7, Carin Strömberg 5, Madeleine Östlund 3, Anna-Carin Petersson 3, Emelie Westberg 4, Jennie Johansson 1

Matchens spelare:
Skuru IK: Johanna Westberg
IK Sävehof: Linn Blohm

Text: Jakob Hasslöw
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..