Sävehof vann enkelt i Västmanland

IK Sävehofs damer rullade vidare på sitt segertåg när VästeråsIrsta HF slogs tillbaka med 32-21 (14-7) på bortaplan.

Sävehof startar matchen piggt och tar omedelbart ett grepp om händelserna på banan. Västerås kämpar och försöker och hänger med hyfsat under upptakten, men ju längre halvleken lider desto bättre blir Partille-laget som står för bra uppoffringar i defensiven. När trettio minuter spelats leder Sävehof med sju bollar, 14-7.

– Det var en bra inledning och vi tar en ledning med 2-3 bollar tidigt och håller i det. Sen rycker vi iväg och släpper bara sju mål bakåt. Vi spelar ett bra försvarsspel, säger Henrik Signell.

Sävehof har inga planer på att släppa in Västerås i tillställningen och hemmalaget lyckas aldrig damerna på allvar idag. Gästerna visar prov på ett stabilt spel och kan ganska enkelt säkra sin sextonde raka seger i seriespelet. När slutsignalen ljuder har Sävehof dragit iväg till en vinst med elva bollar, 32-21.

– Vi drar iväg och leder med 10-11 bollar och gör en stabil match. Våra målvakter är bra och vi gör det bra i försvaret, speciellt under den första halvleken. Det är alltid roligt att vinna och väldigt skönt nu när vi har en lång bussresa hem. Vi har en bred trupp och det är alltid någon som kliver fram. Vilket är oerhört viktigt att veta, fortsätter tränaren.

Nästa söndag väntar en tuff drabbning för Sävehof när serietvåan Skuru, som skakade damerna ordentligt under höstmatchen, kommer på besök till Partillebohallen.

– Det är en match som vi vill vinna mot ett bra lag. Vi har inte lagt ner så mycket fokus på motståndet när vi spelat mot lag från den undre halvan av tabellen men nu ska vi lägga mer tid på Skuru, och förbereda oss för en bra prestation, avslutar Henrik Signell.

VästeråsIrsta HF – IK Sävehof 21-32 (7-14)

Målskyttar:
Västerås: Lina A Karlsson 5, Jonna Gustafsson 4, Ellenor Åström 3, Alexandra Bjärrenholt 3, Jennifer Carlsson 2, Annica Bernesund Johnsson 1, Hanna Barrögård 1, Ellen Lundström 1, Gabriella Skogsberg 1.
Sävehof: Ida Odén 7, Jamina Roberts 5, Louise Sand 4, Linn Blohm 4, Jenny Alm 4, Frida Tegstedt 3, Elin Karlsson 3, Jenny Wikensten 2.

Publik: 430
Domare: Maria Bennani / Safia Bennani

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..

Knappt tjugo minuter in i fredagskvällens möte med IF Hallby..