Sävehof vann derbymatchen

IK Sävehofs damer besegrade BK Heid på bortaplan med 36-23 (17-10) och fortsätter att rada upp vinster i seriespelet.

Båda lagen inleder tillställningen piggt och följs åt under matchupptakten. Men ju längre halvleken lider desto bättre blir Sävehof som tack vare ett effektivt skytte kan dra iväg till en ledning på sju bollar, 17-10 efter trettio spelade minuter.

– Vi testade att spela 3-2-1 idag och med tanke på det så tycker jag att vi gör det okej i första halvlek. Det var en jämn inledning men sedan rycker vi lite och leder med sju mål i paus, säger Henrik Signell.

Sävehof har inga planer på att släppa in Heid i matchen och fortsätter att stå för bra offensiva beslut samtidigt som laget även växer in i den nya försvarskostymen mer och mer eftersom. Hemmalaget kämpar och försöker men är aldrig nära att kunna Sävehof i matchens andra hälft. När slutsignalen ljuder har Partille-laget vunnit med tretton bollar, 36-23 och tar sin trettonde raka seger i seriespelet.

– Vi straffar dem väldigt bra i andra och kontrar in många mål. Det var en stabil insats och jag vill lyfta fram Linn (Blohm) som gör det bra samtidigt som Jenny (Alm) visar prov på ett fint offensivt spel med skytte. Det var roligt att se försvaret också, även fast det finns mer att jobba på innan det blir riktigt bra, fortsätter Henrik.

Lördag den 19 januari är det dags för Sävehof att göra ett gästspel i Kungälv när damerna tar sig an H43/Lundagård i Mimershallen.

– Vi vill fortsätta utveckla 3-2-1-spelet och siktar på att göra en ännu bättre insats än idag. Vi befinner oss i ett läge där vi prioriterar vårt eget spel framför fokus på de vi möter. Sen får man ju se vad motståndarna (H43) hittar på, avslutar Henrik Signell.

BK Heid – IK Sävehof 23-36 (10-17)

Målskyttar:
Heid: Adda Walther 8, Sofia Tegstedt 5, Sandra Kvarnström 3, Helen Blomqvist 2, Jeanette Håkstad Enaes 2, Tilda Matthijs 2, Anna Dalin 1.
Sävehof: Ida Odén 10, Jenny Alm 7, Linn Blohm 7, Elin Karlsson 4, Jamina Roberts 3, Louise Sand 3, Martina Adamsson Jensen 1, Hanna Fogelström 1.

Publik: 562
Domare: Alexandra Siewert Delle / Natasha Engberg

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..