Sävehof valde Höör i semifinalen

Under söndagseftermiddagen stod det klart att IK Sävehofs damer valt att ta sig an H65 Höör i SM-slutspelets semifinal.

Skåne-laget tog sig vidare efter att ha slagit ut Skövde HF i kvartsfinalserien med 3-1 medan Sävehof enkelt avfärdade H43/Lundagård i sin tur.

– Vi har resonerat i hela laget och kände att det stod mellan två jämnbra lag (Lugi och Höör). Valet föll till sist på Höör och vi har gjort två skapliga matcher mot dem tidigare. Men det finns mer att hämta, säger Henrik Signell.

Damerna vann de båda matcherna lagen emellan i grundserien. I Björkvikshallen besegrade Sävehof Höör utan problem, men säsongens absoluta överraskningslag skakade om de regerande mästarinnorna ordentligt i Partille.

– Vi gjorde okej insatser mot dem, men kände samtidigt att vi kan bättre. De är ett bra lag och kämpar hårt i 60 minuter. Det kommer att bli tufft för oss. Precis som det ska vara i en semifinal, fortsätter damlagets tränare.

Den första kampen i semifinalserien, som avgörs i bäst av fem, spelas på onsdag i Partillebohallen. Avkast sker klockan 19.00.

– Vi har haft tid att bygga upp oss och träna på detaljer i spelet. Det gäller att komma upp i matchtempo, men vi har träningsspelat mot klubbens A-pojkar under uppehållet. Vi kommer att analysera Höör och titta på vad de gör. Sen ska vi också spela vårt eget spel. Det är viktigt att starta bra och det här är något vi ser fram emot. Nu börjar det hetta till på allvar, avslutar Henrik Signell.

I den andra semifinalen drabbar Skuru IK och Lugi HF samman.

Matchseriens spelschema:

17 april IK Sävehof – H65 Höör
20/21 april H65 Höör – IK Sävehof
24/25 april IK Sävehof – H65 Höör
27/28 april H65 Höör – IK Sävehof (Eventuellt)
1 maj IK Sävehof – H65 Höör (Eventuellt)

Speldagar för match två, tre och fyra fastställs senare.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Med över tjugo gjorda mål och färre än tio insläppta..

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..