Sävehof tränar annorlunda

Både herrar och damer är i full gång med försäsongsträningen och mycket av inriktningen ligger på den fysiska biten och framförallt explosivitet, snabbhet och rörlighet. För att få max effekt av denna typ av träning har vi för herrarna lånat in Robert Kronberg, landslagsman i friidrott och enorm erfarenhet av snabbhetsträning. Robban tränar med killarna 1 träning i veckan och kommer att följa upp med löpteknik, samt bygga på med toppning av olika spelares kvalitéer under höstens täta matchning.

På damsidan gör vi samma sak, men här är det Elvir Rakovic som håller i taktpinnen, mycket intressant start har vi fått på försäsongen tack vare detta. Isabelle Gulldén och Johanna Bundsen skickar vi till Kolding (Danmark) för samma typ av träning, där tillsammans med Tomas Svenssons gamla fystränare, spanjoren José. Vi återkommer om hur dessa dagar har fortlöpt för tjejerna.

I övrigt träningsmatchar herrarna mot Kroppskultur den 10/6 kl 20.00 i Partillebohallen och damerna den 18/6 mot en Bohuskombination kl 19:45 uppe i Uddevalla, detta i samband med invigningen av en ny hall.

Herrar och damer tränar fram till vecka 26, sen väntar Partille Cup åtaganden och semester med egen träning under Juli månad.

Jerry Hallbäck

Fler nyheter

14.00 SÄVEHOF – BUCURESTI (D) Damerna spelar Champions League och..

Med stor marginal säkrade IK Sävehof två poäng borta mot..

En vass avslutning på den första halvleken mot Skövde HF..

Lasse började som ungdomsspelare redan 1961 och har varit Sävehof..