Sävehof tog viktiga poäng mot Malmö

Det är en jämn inledning i matchen där lagen följs åt med jämna steg.  HK Malmö drar på sig en utvisning när det har gått två minuter. Den utvisningen vinner Malmö med 2-0.

Sävehof får en utvisning på Niclas Fingren och även den utvisningen vinner Malmö med 2-0.

Per Sandström gör ett par riktigt fina räddningar och tar även en straff som blir viktig för Sävehof.

Efter 16 minuter tar Malmö timeout. Efter timeouten gör Malmö ett litet ryck från Sävehof när det har gått 18 minuter där man leder med 7-9 och Dan Beutler gör två väldigt viktiga räddningar för sitt lag.

Ledningen för Malmö blir kortvarig när Viktor Rhodin och Viktor Ottosson gör var sitt mål och man är tillbaka till ett lika resultat och jämna steg med Malmö igen.

Resultatet vänder och när det återstår en minut av en första halvleken så är det Sävehof som leder med 14-10.

Bäste spelare hos Sävehof i den första halvleken har varit Per Sandström med en räddningsprocent på 45%. Och hos gästande HK Malmö är det Linus Persson med fyra mål.

Halvtidsresultatet skrivs till 14-11.

 

HK Malmö byter målvakt i den andra halvleken och före detta Sävehofspelaren Niklas Kraft tar plats i målet som ska försöka stoppa bollar från sina gamla lagkamrater.

Sävehof får till sitt spel mycket bättre i inledningen av den andra halvleken där man spelar ut bollen mer på kanterna och både Viktor Ottosson och Sebastian Karlsson får chanser och gör det riktigt bra. På nio meter har Olle Forsell Schefvert verkligen kommit igång och visar att han är riktigt het i matchen. Det samma gäller den nyblivna pappan Atli Ingólfsson som gör ett jättebra jobb på linjen.

Ulf Sivertsson timeout för Malmö som vill få stopp på Sävehofs spel. Men det blir tufft för gästerna och man fortsätter att skapa lägen och man gör mål framåt. Dan Beutler kommer in i mål igen men alldeles för sent för att kunna rädda något vid den här tidpukten i matchen.

Malmö orkar inte komma igen , Sävehof har tidigt i den andra halvleken kopplat greppet om matchen. Sävehof står som vinnare och resultatet skrivs till 28-23.

 

Sävehofs bäste spelare blir Olle Forsell Schefvert och hos gästande Malmö blir det Linus Persson.

 

IK Sävehof – HK Malmö 28-23 (14-11)

Målskyttar:

 

IK Sävehof: Olle Forsell Schefvert 6, Viktor Ottosson 6, Atli Ingólfsson 5, Sebastian Karlsson 4, Niclas Fingren 2, Tobias Albrechtson 1, Eric Forsell Schefvert 1, Johan Fagerlund 1, Victor Fridén 1, Viktor Rhodin 1.

 

HK Malmö: Robert Månsson 6, Adam Lönn 4, Linus Persson 4, Jim Andersson 4, Simon Nyberg 3, Mirsad Pecikoza 2.

Utvisningar: IKS 3×2 HKM 5×2

Domare: Bardia Mousavi/Martin Strand

Publik: 715

Text: Erik Carlsson

Bild: Bildbyrån

 

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..