Sävehof tog sin sjunde raka seger mot Kristianstad

Det är Sävehof som tar ledningen i matchen. Men som till en början inte blir något skön spel från något av lagen. Sävehof tar en tidig timeout då deras utgrupperade 3-3 försvarsspel inte har fungerat. Man ändrar om i Sävehof och både Julia Eriksson och Sofia Tegstedt kommer in i matchen. Sävehof går ifrån till en sex måls ledning när det har gått 20 minuter av matchen. Man ändrar också om i sitt försvarsspel och går tillbaka till ett 6-0 försvar.

Sävehof har nu tagit ett rejält grepp om matchen och när man går till halvlek står det 21-10.  Bäste målskytt i den första halvleken är Julia Eriksson med fyra mål.

Kristianstad inleder den andra halvleken med fyra raka mål men Sävehof är inte sena att svara.  Man byter också målvakt i Sävehof där Hanna Eriksson kommer in istället för Johanna Bundsen.

Stine Lund Andreassen får en utvisning och man spelar då 5-6. Den utvisningen vinner Kristianstad med 0-1.

Kristianstad rycker upp sig i försvaret och får bra träff på Sävehof spelarna , dessutom gör man också bra ifrån sig i anfallsspelet vilket gör att man byter tillbaka Johanna Bundsen i mål.

Men det är Sävehof som är det vinnande laget i den här matchen.

Bäste spelare i Sävehof blir Tilda Olsson.

IK Sävehof – Kristianstad HK 35-22 (21-10)

Målskyttar:

IK Sävehof: Julia Eriksson 7, Louise Sand 6, Emma Fernis –Ekenman 5, Tilda Olsson 5, Linnea Petterson 3, Sofia Tegstedt 3, Stine Lund Andreassen 2, Olivia Mellegård 2, Joanna Lindvall Haggren 1, Elin Enhörning 1,.

Kristianstad HK: Linnea Jönsson 5, Mikaela Johansson 4, Linnea Törnqvist 3, Agnes Rutqvist 3, Emilia Andersson 2, Caroline Månsson 2, Martina Weisenbilderova 2, Tijana Stevic 1.

Utvisningar: IKS 1×2 KHK 1×2

Domare: Mats Svensson/Jonas Torman