Sävehof tar andra raka kvarten

IK Sävehof vs Team Eslöv 28-21 (11-9)

Sävehof kom ut till matchen men lämnade fokus kvar i omklädningsrummet de första tio minuterna, underläge 2-4. Men ni som varit med förut vet att efter en timeout och några ord från Henrik Signell så brukar damerna växla in på vinnarspåret igen. Matchen mot Team Eslöv är inget undantag, men igår bjuder bortalaget upp till dans under första halvlek och ställningen är 8-8 efter 20 minuter. Bortalaget har Anna Bardis som håller kvar Eslöv i matchen och paussiffrorna skrivs till 11-9.

I andra halvlek visar Sävehof varför man vinner Elitserien i år. Elin Karlsson dominerar i mitten och är nära den formen hon hade innan skadan, på kanten briljerar Loui Sand och bjuder på så mycket handbollsgodis så ingen i publiken behöver mer kolhydrater under resten av kvällen. Sävehof kör ifrån Eslöv fullständigt under tio minuter och när klockan står på 42 minuter leder svenska mästarna med 20-12 och matchen är stängd, låst och nyckeln sitter runt Signells hals. Eslöv har inte mycket kvar att kämpa för men försöker ändå hyfsa till siffrorna något på slutet och när domarna blåser av matchen står det 28-21 på tavlan. Nästa match är på torsdag 7 april och då kan Sävehof vara klara för semifinal efter 3-0 i matcher. Inte mycket som talar för att Eslöv har något vapen att sätta emot men det kanske är det som ger dem en mikroskopisk chans att vända kvartsfinalserien.

Målgörare IK Sävehof

Loui Sand 6, Elin Karlsson 6, Joanna Lindvall-Haggren 4, Emma Ekenman-Fernis 3, Sofia Tegstedt 3, Stine Lund-Andreassen 3, Julia Eriksson 2, Tilda Olsson 1.

Målgörare Team Eslöv

Anna Bardis 6, Lina Wessberg 4, Märta Hedenquist 4, Sofie Ericsson 3, Sara Strand 2, Emelie Lindvall 1, Julia Bardis 1.

Utvisningar

IK Sävehof 1×2, Team Eslöv 3×2

 

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..