Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Ystad IF

SÄVEHOF STUDSADE TILLBAKA

Med en gång hittade IK Sävehof tillbaka till vinnarspåret efter förlusten mot Hammarby IF förra helgen. När det på lördagen var dags att ta emot OV Helsingborg blev det vinst med 38–27.
– Vi hade full kontroll hela vägen, menade huvudtränare Michael Apelgren.

Sävehofdagens första match var mötet i Handbollsligan mellan Sävehof och OV. Fram till ställningen 2–2 gjorde lagen vartannat mål, men sedan klev Sebastian Karlsson in i handlingarna på allvar när han hittade nätet tre gånger i följd. Tidigt kopplade Gulsvart således ett grepp om denna lördagsmatch och en kvart in visade jumbotronen 12–5. Målen flödade in framåt, men bakåt höll Simon Möller det mesta utanför stolparna med en räddningsprocent strax över 60.

Michael Apelgren plussade framförallt för hur hans lag ställde om från försvar till anfall:
– Många gjorde det bra och vi hade ett fint kontringsspel. Jag tycker att (Emil) Berlin verkligen är tillbaka på allvar nu och han gjorde ett jättefint center-arbete. Det var positivt att se och ger oss ett till vapen. Kul att vi hittar nya vägar som vi lär behöva längre fram.

När vi hade nått halvvägs var det gulsvart försprång med 18–13 och efter ett par mållösa inledande minuter av den andra halvleken hittade William Andersson Moberg rätt. “WAM” och tio andra sävehofare nätade i matchen och när Möller ersattes av Oscar Sävinger så klev även han fram stort i mål – det här var en laginsats som slutligen ledde fram till seger.
– Alla gick in och levererade i dag. En sak jag sade till spelarna var att nu när vi är så pass breda i truppen och har färre matcher så är det viktigt att alla levererar, likt Sävinger och Gzim (Salihi) gjorde i dag. Det gäller att visa på varje träning och varje match att man förtjänar speltid och visar tränaren att man ska få fler minuter på banan. Det hoppas jag att vi ska fortsätta med.

Allra mest sken ändå kapten Karlsson. Det var inte länge sedan han nådde upp till tusen gjorda mål – nu ökade “Sebbe” på sin totalsiffra med ytterligare 14.
– Det är kul när en spelare gör 14 mål. Då blir man ju farliga, sade Apelgren med ett leende på läpparna.

38–27 fick gälla som slutresultat och Sävehof är ett vinnande lag återigen efter att den tidigare poängtrenden brutits mot Hammarby förra helgen. Nästa omgång spelas inte förrän den 2:e mars när derbymatch borta mot Önnereds HK står inskrivet i kalendern. Nu finns det alltså tid för återhämtning och uppbyggnad.
– Det är både lite tråkigt, men också väldigt skönt. Under åren som jag har varit här har det varit en extrem belastning och nu är första gången då vi under säsong kan trycka på lite i träningen och få till fysiken även in mot slutspelet. Vi ska försöka utnyttja den här tiden som andra lag kanske inte har, sammanfattade huvudtränaren.

IK Sävehofs målskyttar: Sebastian Karlsson 14, Adam Blanche 4, Emil Berlin 3, Gzim Salihi 3, Marcus Lennernäs 3, William Andersson Moberg 3, Felix Möller 2, Sebastian Spante 2, Óli Mittún 2, Kelvin Roberts 1 och Pontus Brolin 1.

OV Helsingborgs målskyttar: Felix Spross 11, Eric Westergren 5, Emil Andersson 3, Jensen Villads Raahauge 3, Johan Lundgren 2, Emil Lindkvist 1, Albert Månsson 1 och Andreas Windahl 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

EUROPEAN LEAGUE IK SÄVEHOF v RK NEXE (CRO) Tisdag 5..

Med över tjugo gjorda mål och färre än tio insläppta..

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..