Handboll, Handbollsligan, Sävehof - IFK Ystad HK

SÄVEHOF STUDSADE TILLBAKA DIREKT

IK Sävehof studsade tillbaka direkt efter förlusten mot IFK Ystad i den senaste omgången. Mot samma motstånd blev det nu seger med 24–22 hemma i Partille Arena.

Det var IFK Ystad som tog ledningen men kvitteringen kom kort senare genom Jonathan Edvardsson. Vid ett par tillfällen skaffade sig gästerna ett övertag på två bollar, men trots detta var inledningen en jämn historia där lagen stod på sex gjorda mål var efter 15 minuters spel. Nästa mål kontrade Stefan Sunajko in och tog på så sätt upp Sävehof i ledning för första gången denna fredagskväll.

Sävehof var nära att kunna kliva in i omklädningsrummet i en tvåmålsledning, men halvlekens sista sekvens var en straff som tog Ystad ett mål närmare. Därmed visade jumbotronen 12–11 med fördel Sävehof. Med tre fullträffar var, stod Sunajko och Christoffer Brännberger för hälften av lagets mål under de första 30 minuterna.

I första halvlek var det Edvardsson som fick igång det gulsvarta målskyttet och i början på andra halvleken gjorde han samma sak. Denna gång hann han dock även före bortaspelarna och återställde således övertaget på två bollar. Matchen fortsatte att vara väldigt jämn även om luckan såg ut att kunna växa ytterligare när det återstod ungefär en kvart av matchen. Bland annat var det tack vare flera fina räddningar från Simon Möller, men som mest var Sävehof i ledning med tre bollar. Mot halvlekens slutskede krympte avståndet och med knappt fyra minuter kvar att spela skiljde det inte mer än en boll.

Närmare än så kom inte gästerna och det skulle bli Sävehof-seger. Pouya Norouzi avgjorde definitivt matchen när han fastställde slutresultatet till 24–22, därmed fick Sävehof revansch på förlusten nere i Ystad tidigare i veckan.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..