Sävehof stod upp bra i Danmark

IK Sävehofs herrar förlorade returmötet i Champions League-åttondelsfinalen mot AG Köpenhamn med 24-26 (12-14) trots en riktigt bra laginsats.

Sävehofs herrar reste drygt 33 mil söderut för att spela den andra av två matcher i Champions League-åttondelsfinalen. Hemmalaget AG Köpenhamn vann den första kampen med 34-25 och ledde nu alltså med nio mål inför returen i Danmark. Det var en väldigt svår uppgift som väntade för killarna, som ändå kom till spel med en positiv känsla efter storsegern mot H43 Lund tidigare i veckan.

Sävehof startar matchen piggt och kan via effektivt anfallsspel och flera fina räddningar av Thomas Forsberg i målet rusa iväg till en ledning med tre bollar, 3-0. Och det dröjer fem minuter innan AG kan göra sitt första mål för kvällen när Snorri Gudjonson prickar in 1-3. Killarna fortsätter att spela bra offensivt, medan AG har väldigt svårt att få sitt spel att stämma. När femton minuter är spelade leder Sävehof med 7-4 och har tagit ett litet grepp om händelserna på planen. Mot slutdelen av halvleken lägger AG in en extra växel i sitt spel och börjar då få utdelning framåt. I hemmalagets mål börjar även Kasper Hvidt att växa ut till en jätte och svarar för flera kanonräddningar. När trettio minuter är spelade har AG vänt på steken och vinner matchens första hälft med 14-12.

Sävehof inleder den andra halvleken piggt och kan via två raka mål kvittera tillställningen till 14-14 när endast tre minuter har spelats. Hemmalaget har dock inga planer på att släppa iväg Sävehof i målprotokollet, utan ökar tempot och släpper på offensiven rejält. Vid ställningen 18-15 tar Mikael Franzén en Time-out som visar sig bli lyckosam. Killarna kämpar hårt under de kvarvarande 20 minuterna och är hela tiden nära i målprotokollet. Men AG Köpenhamn är lite starkare idag och vinner till slut matchen med 26-24 och säkrar sitt avancemang till kvartsfinalen. Danskarna vinner dubbelmötet med elva bollar, 60-49.

Killarna ska dock känna sig väldigt nöjda över sin prestation och hade med lite tur kanske kunnat få med sig ett oavgjort resultat hem till Partille. Spelet var klart förbättrat jämfört med matchen i Göteborg och laget visade stor kämpaglöd och moral. Men sett till hela dubbelmötet var AG Köpenhamn starkare och vinner det också ganska klart. I och med detta är Sävehofs Europa-äventyr över för den här gången. Men killarna har svarat för fantastiska prestationer i Champions League-spelet och förtjänar mycket hyllningar.

Nu gäller det för laget att ladda om inför slutspelet som tar sin början nästa torsdag. Då kommer IFK Skövde på besök till Partillebohallen för den första matchen i kvartsfinal serien. Avkast sker klockan 19.00.

Mikael Franzén är väldigt nöjd med vad sitt presterade under kvällen och ser tillbaka på ett framgångsrikt Europa-spel.

– Vi gjorde en kanonmatch idag. Alla bidrar och sliter, och det var en gedigen laginsats från vår sida. Sen känns det lite surt att vi inte kan vinna, men det var ett bra avslut på en bra resa.

– Vi har gjort många bra prestationer i Champions League-spelet och det här kan ha varit den bästa matchen spelmässigt. Men det var ju lite trist att vi inte räckte till i hemmamatchen mot AG. Ett av mina bästa minnen från det här äventyret kommer att vara matchen mot Chambery när vi avgjorde i slutsekunderna, det var den som startade allt.

På torsdag spelas den första matchen i kvartsfinalspelet och Mikael vet vad som krävs av laget för att kunna avancera.

– Vi måste göra en superinsats mot ett riktigt starkt lag i Skövde. Nu ska vi först slicka såren och sen gäller det att träna bra och läsa på ordentligt om Skövde. Det ska bli en väldigt intressant serie, avslutar han.

AG Köpenhamn-IK Sävehof 26-24 (14-12)

Målskyttar:

Köpenhamn: Mikkel Hansen 7, Niclas Ekberg 6 (2), Michael Mensah Larsen 4, Gudjon Sigurdsson 3, Snorri Gudjonsson 2, Rene Toft Hansen 2, Joachim Boldsen 1, Cristian Malmagro 1.

Sävehof: Emil Berggren 7 (2), Victor Fridén 6 (1), Niclas Barud 3, Fredrik Larsson 3, Robert Johansson 1, Tobias Albrechtson 1, Jesper Nielsen 1, Erik Schefvert 1, Viktor Ottosson 1.

Domare: Oyvind Togstad / Rune Kristiansen

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..