Sävehof slog Höör på nytt

IK Sävehofs damer vann 2013 års första seriematch mot H65 Höör med 30-25 (17-12) i Partillebohallen.

Matchen inleds jämt och båda lagen byter chanser med varandra i upptakten. Efter fem spelade minuter är ställningen lika, 2-2. Sävehof tar ett grepp om händelserna på planen mer och mer ju längre halvleken lider och får en fin utdelning offensivt. Men hemmalaget lyckas inte riktigt skaka av sig ett hårt kämpande Höör, som även de lyckas bra i anfallsväg. När trettio minuter spelats leder Sävehof med fem bollar, 17-12.

Gästerna har inga planer på att vika ned sig och utnyttjar en svacka i Sävehofs spel hänsynslöst. När fem minuter avverkats i den andra halvleken är hemmalagets ledning nere i endast två bollar, 17-15. Sävehof hittar sin rytm snart igen men har svårt att få stopp på Höörs hårdskjutande Jasmina Djapanovic som håller sitt lag kvar i matchen målmässigt tillsammans med en storspelande burväktare i Jannike Nordström. Men under tillställningens slutskede visar hemmalaget klass och kan köra ifrån till en seger med fem bollar, 30-25.

– Vi börjar matchen bra och har en hög intensitet. Men vi missar en hel del avslut och deras målvakt gör det väldigt bra. Höör får in en del kontringsmål och det blev lite kämpigt för oss. Men vi tar oss samman bra på slutet och det var gött med två poäng, säger Henrik Signell.

IK Sävehof – H65 Höör 30-25 (17-12)

Målskyttar:
Sävehof: Ida Odén 6, Linn Blohm 6, Jamina Roberts 4, Louise Sand 3, Elin Karlsson 2, Jenny Alm 2, Frida Tegstedt 2, Jenny Wikensten 2, Hanna Fogelström 1, Martina Adamsson Jensen 1, Amanda Sundberg 1.
Höör: Jasmina Djapanovic 11 (1), Jonna Linell 4, Mia Rej 4, Anna Roxå 2, Jennie Linell 2, Emma Rask 1, Rreze Duataj 1.

Publik: 350
Domare: Tommie Moberg / Joakim Lindbratt

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..