Handboll, Handbollsligan, Final 1, Alingsås - Sävehof

SÄVEHOF SEGRADE I FÖRSTA FINALEN

På lördagskvällen inleddes SM-finalspelet på herrsidan och det var IK Sävehof som tog hem segern med 33-30 i den första finalen.
– Det är fantastiskt skönt och en go start på finalserien, sade manager Anders Eliasson när vinsten var säkrad.

SM-finaler handlar ofta om kamp och direkt i den första matchminuten fick vi se vad som skulle prägla matchens inledande 30 minuter. Det var Gzim Salihi som åkte på en utvisning och kort senare drabbades även Alingsås av en tvåminutare. Tufft spel och sammanlagt fem utvisningar på de första tolv minuterna fick åskådarna i Estrad bevittna.
– Det blev lite sönderblåst i första kontra andra där det inte var en enda utvisning sen. De ville städa lite i första, sätta nivån och båda lagen anpassade sig efter situationen, sade Anders Eliasson.

Målmässigt var det Sebastian Karlsson som fick igång målskyttet för Sävehof när han förvaltade ett läge från sin högerkant. En annan som tydligt var involverad i det offensiva spelet var Jonas Larholm som med assists låg bakom lagets tre första mål i matchen. Det var dock Alingsås som lyckades skaffa sig ett visst övertag målmässigt. Tre bollar upp efter ungefär tjugo minuters spel och då klev Simon Möller in och ersatte Agust Eli Björgvinsson. Möller stod direkt för två räddningar och en assist vilket ändrade kurs på den här matchen.

När det var dags för halvtidssignalen låg Sävehof under med 16-17. Oskar Sunnefeldt kom till ett sista avslut som hade kunnat leda till kvittering, men det täcktes undan. Istället utjämnade han tillställningen i Sävehofs första anfall i den andra halvleken. Nästa mål gjordes av Viktor Ottosson, som med sitt femte för kvällen såg till att Sävehof gick om.
– Jag tycker att de förde första halvlek. Vi kom inte riktigt upp i nivå, hade för högt utgångsläge, var lite för ensamma och jobbade inte så intensivt som vi behövde. Det såg bättre ut i andra där Simon (Möller) också tog ett par viktiga.
– Larholm var bra, ”Kif” (Viktor Ottosson) var bra och ”Jonte” (Jonathan Edvardsson) stack in näsan. Underbart att se! En lagmaskin och när inte den ene lyckas så lyckas den andre.

Ett måls ledning, blev två och det blev även tre, men Alingsås kom tillbaka och lyckades kvittera med tio minuter kvar att spela. Lagen turades sedan om att hitta nätet fram till att det återstod tre minuter. Då gick Sävehof upp i en tvåmålsledning igen efter att Christoffer Brännberger vikt in bollen. Det lilla rycket blev matchavgörande och segersiffrorna i SM-final 1 skrevs till 33-30.
– Det känns bra. Vi åkte hit, tog första segern och nu ska vi jobba vidare. Det blir att åka hem och titta på det vi behöver jobba på inför fortsättningen, konstaterade den målmedvetne managern.

Nästa kamp i finalserien mellan Sävehof och Alingsås avgörs på tisdag (21:e maj) i Partille Arena.
– Jag hoppas att det kokar i Partille på tisdag, avslutade Eliasson.

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..