Sävehof seglar för DB Schenker i Childhood Race

Det är som stolt partner som DB Schenker för tredje året i rad kan presentera att det är Sävehof, regerande svenska mästarna i handboll, som kommer att representera DB Schenkers varumärke under den prestigefyllda seglingstävlingen Childhood Race på Marstrand.

Den 2 juli 2015 arrangeras det årligen återkommande evenemanget, Childhood Race, för att uppmärksamma World Childhood Foundation. I Childhood Race tävlar åtta till tio båtar mot varandra i två korta race. Besättningarna består av ”kändisprofiler” som får visa upp sina seglarkunskaper under ledning av matchracing-seglare från den absoluta världseliten.

Under åren har bland andra H.M. Prinsessan Madeleine, Peter Jöback, Anja Pärson, Petter Stordalen, Henrik Lundqvist, Marcus Samuelsson, Thomas Ravelli, Carola Häggkvist och Stefan Sauk varit med och tävlat.

Sävehofs damlag i handboll tog i år sitt elfte SM-guld, vilket också var det sjunde raka.

-Vi är stolta över att Sävehofs damer vill representera DB Schenkers varumärke under Childhood Race. Tjejerna som utgör besättningen är alltid mycket positiva och Sävehofs vision och verksamhetsidé, att vara Nordens ledande handbollsförening såväl när det gäller sportsliga resultat som socialt ansvar, och att fostra ungdomar till att bli goda samhällsmedborgare genom att låta dem spela handboll, ha roligt tillsammans och lära sig fungera i grupp, är ideal vi delar, säger Johan Ahlstrand, event- och sponsringsansvarig.

Ta gärna chansen om du är i närheten och kom ut till Marstrand och heja fram DB Schenker och Sävehof till seger.

Tider för dagen:

14:15 Samling vid tävlingsbryggan, gruppfoto av alla tävlande

15:00 Start, Race 1

15:20 Start, race 2

16:00 Prisutdelning vid scenen, överlämning av check till Childhood

 

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..