SÄVEHOF PÅ TRÄNINGSLÄGER

Sävehofs herr- och damlag lämnade i lördags Göteborg för en veckas uppladdning i Barcelona. Båda lagen skall vässa formen inför seriepremiären och höstens tuffa spelschema med både spel i ligorna och Champions League.Under veckan kommer lagen spela två träningsmatcher var och de första matcherna spelades på måndagskvällen.

Granollers vs Sävehof 23-21 (d)
Det märktes att det är tidigt på säsongen. Matchen präglades av tekniska fel, utvisningar och kan sammanfattas med att det är inte någon match vi kommer att ta med oss i bagaget hem, säger Emil Berggren. Det fanns dock en del ljuspunkter. Wilma Kroon-Andersson storspelade i första halvlek, Elin Karlsson och blivande EM-kvalspelaren Johanna Forsberg var riktigt bra och Linnea Pettersson har behållit sin position som försvarsgeneral och är mäktig hela matchen. Nya tag och revansch på onsdag.

Målskyttar: Johanna Forsberg 6, Emma Ekenman-Fernis 4, Trine Mortensen 2, Hanna Örtorp 2, Nina Dano 2, Ellie Nilsson-Åström 2, Amelia Lundbäck 1, Elin Karlsson 1, Linnea Pettersson 1.

Granollers vs Sävehof 24-30 (h)
Herrarna inleder sin match med hög intensitet och bra fokus, efter tio minuter har Sävehof en ledning med 9-4 och spelet flyter på bra. Granollers kämpar sig in i matchen och i paus är det helt jämt. Andra halvlek börjar som den första och Sävehof återtar ledningen och har 23-21 efter en kvart. Dock tar energin slut i den tropiska hettan och Granollers kan gå ikapp och förbi. Ny match ikväll.

Målskyttar: Christoffer Brännberger 5, William Bogojevic 5, Gustaf Wedberg 4, Gzim Salihi 4, Stefan Sunajko 2, Jonas Larholm 1, Vetle Eck Aga 1, Emil Berlin 1, Adam Blanche 1.