William Moberg Andersson Nyhetsbrev

SÄVEHOF NYHETSBREV – FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE!

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE!
Tisdagen 28 november
18.45 IK Sävehof – REBI Cuenca (Spanien) (H) 

  • Sävehof har fyra raka segrar i gruppspelet och är klar för slutspel, medan Cuenca har en seger och ligger trea i gruppen.
  • Två matcher återstår av gruppspelet, varav den sista är en bortamatch (6/12) mot Gorenje Velenje (Slovenien).
  • De två bästa lagen i gruppen går vidare till slutspel och tar med sina poäng från inbördes möten.
  • RK Nexe (Kroatien) och Skjern Håndbold (Danmark) är redan klara från sitt gruppspel och blir Sävehofs motståndare i slutspelet i februari.
  • För mer intresse av European League: https://ehfel.eurohandball.com

 

 

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

 https://savehof.ebiljett.nu/

 

 

WILLIAM ANDERSSON MOBERG INFÖR EUROPEAN LEAGUE! 

Född: 2000
Position i laget: 9M
Moderklubb: Stenungsunds IF
Debutsäsong i Sävehofs A-lag: 2022–23

Spanskt motstånd är nästa uppgift för IK Sävehof i EHF European League. Tisdagens match mot REBI Balonmano Cuenca är sista gången på den här sidan årsskiftet som laget visar upp sig på hemmaplan i Europasammanhang. Här delar William Andersson Moberg med sig av sina tankar inför avkast.

Förra veckan bestod av två bortamatcher. Hur skulle du recensera era insatser?

– Stabila. Framförallt var bortamatchen mot Pfadi en väldigt stabil match. Kanske att vi tappade lite på slutet där, men generellt sett var det stabilt. Senast mot Hallby spelade vi jättedåligt första kvarten eller tjugo minuterna, men sedan kom vi in i matchen på ett bättre sätt.

Vad var det som låg bakom att det var lite trögstartat mot Hallby, tror du?

– En del är väl det tuffa schemat. Det är många matcher för oss, medan Hallby väl inte hade spelat på någon vecka innan dess, så det är klart att det är skillnad. Sedan trodde vi kanske också att det skulle gå lätt, så det var nyttigt för oss.

Det var nästan som att ni tryckte på en knapp där efter ungefär tjugo minuter. Vad var det som gjorde att det funkade så mycket bättre mot slutet av den första halvleken?

– Jag vet inte riktigt vad som hände, men alla blev väl lite mer arga och jobbade lite extra. Då märks det av att det blir en skillnad.

Så här långt har ni maximalt med poäng i European League. Hur är det för dig att spela gruppspel ute i Europa med Sävehof?

– Det är jättekul. Nästan som att spela slutspel, inte riktigt lika kul som det, men nästan. Man njuter av varje match.

Härnäst ställs ni mot Cuenca. Sett till hur matchen såg ut i Spanien, vilket typ av motstånd förväntar du dig på tisdag?

– Jag tror att det kommer bli mycket tuffare än hur det var i bortamatchen (vinst 30–22). De har haft fler chanser att kolla på oss nu jämfört med inför den första matchen, så jag tror att de kommer vara mycket mer förberedda och hungrigare den här gången.

MICHAEL APELGREN INFÖR CUENCA! 

IK Sävehof är redan kvalificerat för huvudrundan i EHF European League. Betydelsen av de två kvarstående matcherna är dock av stor vikt inför turneringens fortsättning eftersom vissa poäng följer med till nästa runda. På tisdag hemma mot REBI Balonmano Cuenca vill huvudtränare Michael Apelgren därför förlänga den gulsvarta segersviten i Europa.

Hur tycker du att det såg ut för er i senaste matchen mot Hallby i Handbollsligan?

– Efter den första kvarten tycker jag att det var väldigt bra. Första kvarten var däremot anskrämligt dålig. Sedan är jag väldigt stolt över att vi klarade av att spela så pass bra när det var “under pressure”. Det är lätt att spela handboll när det går vägen, men som ett bra lag gäller det att kunna stå upp när man befinner sig i ett svårt läge.

I den matchen visade ni prov på bra truppbredd när Alexander Westby klev in och gjorde en hel del mål?

– Ja, det var kul att han fick minuter. Vi har ju satsat på våra egna produkter där annars. Det var gott att vi hade möjlighet att ge honom minuter, så att han får lite speltid också. Vi vet om vilken nivå han håller.

På tisdag är det ny match i European League. Vad lärde ni er om Cuenca när ni möttes i Spanien i mitten av oktober?

– Att de spelar mycket med känslor och att de har mycket supportrar. De kommer att komma med ett gäng supportrar även hit till Partille. När vi möttes senast så klarade vi oss mycket för att Simon Möller var så bra. Vi kan inte räkna med samma sak den här gången.

Avancemanget till nästa runda i Europa är redan klart. Hur viktigt är det att försöka säkra förstaplatsen i gruppen?

– Man tar med sig poäng från det här gruppspelet och det skulle kunna bli Cuenca som följer med oss, så om vi förlorar mot Cuenca på tisdag så får vi inte med oss fyra poäng (till huvudrundan). Av den anledningen är matchen av ganska så viktig betydelse om vi ska komma till åttondelsfinal efter nästa gruppspel.

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..