Handboll, Handbollsligan, Kristianstad - Sävehof

SÄVEHOF NÄRA ATT HÄMTA IKAPP MOT SKÖVDE

Semifinalserien mot IFK Skövde inleddes med en uddamålsförlust för IK Sävehof. Laget hamnade i ett underläge med fem bollar en bit in i den andra halvleken och lyckades arbeta sig metodiskt tillbaka, men i slutändan blev det förlust med 29-30.
– Vi visade bra moral, konstaterade manager Anders Eliasson efteråt.

Det var ett ständigt hårt arbetande Sävehof, som tyvärr kom till spel utan både William Bogojevic och Christoffer Brännberger, vi fick se i denna första semifinal mot Skövde. Någon målkavalkad bjöds det inte på inledningsvis och det dröjde två och en halv minut innan något av lagen hittade rätt för första gången. Det var hemmalaget som fick spräcka nollan först men omedelbart efteråt skickade Joakim Larsson in kvitteringen.

Som helhet var den halvlek som innehöll fyra två-minutare på Sävehof-spelare medan Skövde fick spela med fullt manskap under samtliga 30 minuter. Defensiven fick arbeta hårt och där stack Agust Eli Björgvinsson ut med flera fina räddningar. Kämpigast såg det ut att kunna bli när laget drabbades av två utvisningar inom loppet av 17 sekunder, men med mål från Sebastian Karlsson och suveränt målvaktsspel slutade den perioden 1-1.
– Vi har åtta minuters underläge i första halvlek och de har noll, det gör att vi ligger bakom och får kämpa för att hålla oss kvar. Men vi gnetade på bra och stod upp, beskriver Anders Eliasson spelet i numerärt underläge.

Annars var det som nämnts ett Sävehof som fick jaga hela halvleken. Det var flera tvåmålsunderlägen som laget kämpade sig tillbaka ifrån och till slut nå kvittering. Just två mål kom det dock ändå att skilja mellan lagen efter de första 30 minuterna när resultattavlan i Arena Skövde förkunnade att det stod 14-12 med fördel hemmalaget.

Starten på den andra halvleken gick till Skövde som utökade sitt målmässiga övertag till fem bollar redan efter sex minuters spel. Sävehof fick dock upp ångan igen och reducerade flera gånger om så att det återigen enbart skiljde två bollar. I kvartsfinalerna mot Malmö fungerade Sävehofs sju-mot-sex-spel mycket fint och det visade återigen upp sig denna fredag. Gustav Davidsson stod för ett imponerande inhopp och Simon Möller ville inte vara sämre när han ersatte Björgvinsson i målet och noterades för tre räddningar på sex avslut.

I slutskedet gjordes det mål åt båda håll och gulsvart var bara ett mål efter. Den näst sista reduceringen stod Jonathan Edvardsson för då han med 37 sekunder kvar att spela på något sätt fick in bollen trots att ingen lucka såg ut att finnas. Kvitteringsjakten fortsatte, men Jonas Larholms avslutande straffmål var mer av akademisk betydelse eftersom Skövde hunnit göra mål i anfallet dessförinnan. Matchen slutade med Sävehof-förlust 29-30.
– Det var bra inramning här uppe i Skövde med mycket folk. Vi har två spelare som ligger hemma sjuka och spelarna som var med visade en fantastisk moral och stod upp. Bland annat fick ”Sebbe” Karlsson spelade tvåa och det var kul att se.
– Sedan är det små tillfälligheter som avgör det. De får flyt i det, vi tar in vårt sju-sex-spel och kommer ikapp men sedan får de göra ett par mål i öppen kasse också.

Efter denna jämna sammandrabbning mellan lagen väntar semifinal 2 i Partille Arena nu på måndag (29:e april). Då hoppas vi på god stämning, bra kamp och att det slutar med att Sävehof har kvitterat till 1-1 i matcher. En som redan har börjat blicka mot nästa match är Anders Eliasson.
– Ja, jag ser fram emot måndag redan nu faktiskt, säger han med ett skratt.

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..