Sävehof möter Guif i kvartsfinalen

IK Sävehofs herrar har valt att möta Guif i SM-slutspelets kvartsfinal.

Herrarna fick tack vare sin andraplats i tabellen välja mellan tabellsexan- och sjuan. Efter ett gemensamt beslut stod det klart att laget tar sig an Eskilstuna-laget Guif. Ystad var det andra valalternativet.

Sävehof har plockat fyra poäng av sex möjliga mot sina kommande motståndare under serien. Efter en förlust i säsongens första hemmamatch med 24-27 har laget vunnit med 28-24 i Sporthallen respektive 32-28 på egen bana.

– Vi vann två matcher mot Guif och förlorade en i början på serien. De är ett bra lag och så även Ystad. Det var ett demokratiskt val och nu är det skönt att veta att det är Guif och inget annat som gäller för oss, säger Magnus “Bagarn” Johansson.

Lagen möttes i 2011 års SM-final, där Sävehof vann stort och Guif var ytterst nära att ta sig till matchen om den ädlaste medaljen i fjol efter en jämn semifinalserie mot IFK Kristianstad.

Kvartsfinalerna som spelas i bäst av fem tar sin början i Partillebohallen nästa vecka. Fullständigt spelschema fastställs senare.

– Nu ska vi hem (från Malmö) och förbereda oss. Det blir en annan atmosfär nu i slutspelet. Mer vinna eller försvinna. Vi vill spela vårt eget spel och det är viktigt att äta, sova och träna bra. Det skulle också betyda mycket om publiken vaknar till och sluter upp i Partillebohallen. Vi behöver stöd och förhoppningsvis blir det underhållande och spännande handboll mellan två bra lag, säger Magnus “Bagarn” Johansson.

Samtliga kvartsfinaler i herrelitseriens slutspel 2012-2013

Lugi HF – Hammarby IF HF
IK Sävehof – Eskilstuna Guif IF
IFK Kristianstad – Alingsås HK
HK Drott – Ystads IF

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån