Sävehof mot Alingsås

IK Sävehof vs Alingsås HK
19:00 i Partillebohallen

Köp biljett >>>

Sävehof kommer till spel med en härlig bortatriumf mot Hammarby i färskt minne, och nu är det inte bara ett hett västderby utan också en toppmatch i Elitserien. Både Sävehof och Alingsås har 23 poäng och ligger närmast bakom Kristianstad i tabellen.

– Vi är på en nivå som vi kanske inte räknat med om man tittar poängmässigt. Men vi har fått smak på det här och tycker att det är gott, säger tränaren Magnus Johansson.

Sävehof har revansch att kräva i kväll – när lagen möttes för tio veckor sedan vann Alingsås klart (32-24).

– Tittar man på helheten är vi glada över att vara på samma nivå som Alingsås efter 14 omgångar. Vi har fått en go´ känsla i laget. Alla vågar göra sina grejer, säger Magnus Johansson och fortsätter:

– Visst kommer det dippar i matcherna, det gör det för alla lag. Men vi har snabbare kommit ur dem, och det är väl precis det som är frågan – hur man hanterar dem och hur man vänder trenden när det kommer en tung period. Segern mot Hammarby i förrgår gör förstås att självförtroendet växer ytterligare en bit för redan starka spelare.

– Vi står för något som vi tidigare pratat om, och därför känns det som en härlig utmaning och ett passande prov att ställas mot Alingsås, säger Magnus Johansson.

Han har förhoppningar om storpublik i Partillebohallen.

– Alla kommer väl inte hålla på oss, men jag hoppas att alla som håller på Sävehof hjälper till att höja stämningen. Det betyder så mycket i kampmomenten, säger han.

Text: Mikael Hjerpe

 

Fler nyheter

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..

Knappt tjugo minuter in i fredagskvällens möte med IF Hallby..