SÄVEHOF LEDER SEMIFINALSERIEN

Det är IK Sävehof som har kopplat greppet om semifinalserien mot IFK Skövde. Detta efter att laget på måndagskvällen tagit andra raka segern och därmed gått upp i ledning med 2-1 i matcher.
– Vi för matchen och är värda segern, sade manager Anders Eliasson om triumfen.

Redan i matchens första Skövde-anfall fick vi en indikation på åt vilket håll Agust Björgvinsson tänkte styra den här tillställningen. Genom att stänga igen målet stod den isländske landslagsmannen för en positiv start som det sedan byggdes vidare ifrån. Överlag var det ett tryggt, disciplinerat och kompakt försvarsspel han hade framför sig. Detta öppnade upp för laget att ta ledningen med 5-2 efter knappa tio minuters spel. Skövde kom dock tillbaka och med 7-7 på tavlan var det helt öppet igen.

Publiken fick se en utvisningstät avslutning på halvleken där temperaturen i Arena Skövde tycktes stiga. I halvlekens sista anfall drabbades Sävehof av en offensiv avblåsning och mot det, för tillfället, tomma målet seglade bollen. Jonathan Edvardsson slängde sig dock fram som i en stålmannen-liknande position tryckte bort bollen istället för att låta en reducering ske. Sävehof hade alltså tagit tillbaka ledningen och gick in till omklädningsrummet i ledning 11-9.
– Det var en kamp från båda lagen och det gjordes knappt något mål i första halvek från uppställt spel från något av lagen. Nästan bara kontringar, konstaterade Anders Eliasson. 

Temat med utvisningar fortsatte in över halvtidspausen. För ytterligare Sävehof-utvisningar dömdes det i den andra halvlekens inledning, inklusive rött kort på nyss nämnde Edvardsson, och det hade kunnat bli en kostsam period. Men istället drog den gulsvarta styrkan ifrån lite till. En sagolik studspassning mellan benen på Skövde-spelare signerad Jonas Larholm nådde perfekt fram till Christoffer Brännberger som stänkte in ännu ett mål.

Även Brännberger skulle sedan få syna det röda kortet. Direkt i Skövdes efterföljande uppställda anfall snodde Viktor Ottosson dock åt sig bollen, sprintade över banan och skickade in 21-16. När dessutom Björgvinsson plockade inte bara en, utan två, straffräddningar något senare såg det fortsatt riktigt bra ut.

Men Skövde skulle komma närmare. Med knappa fem minuter kvar att spela var det bara två mål som skiljde lagen åt och även nästa mål var hemmalagets. Nervöst läge, men helt ikapp skulle Skövde aldrig komma. Gzim Salihi stod för ett viktigt mål i det skedet och när Sebastian Karlsson satte 28-25 fastställde han slutresultatet på ett distinkt sätt.
– Vi stod upp fantastiskt bra, men det är en matchserie i bäst av fem. Nu har de press på sig och vi ska inte på något sätt flyga iväg efter det här. Vi ska vara ödmjuka och göra jobbet, vi vet att det är ett bra lag vi möter.

I jämförelse med tidigare semifinaler var William Bogojevic och Christoffer Brännberger tillbaka från sjukdom. Detta medförde givetvis utökade möjligheter och det var något Eliasson tog fasta vid.
– Det gjorde ju jättemycket att vi kunde gå runt på lite fler spelare. Vi fick två röda som ändå gjorde att det blev lite jobbigare, men vi stod pall. Jonas (Larholm) gör ett jättejobb, Agust (Björgvinsson) är fantastisk i målet och “Jocke” (Larsson) kämpar grymt bra.
Hela laget presterade och även Andreas Stockenberg får rättmätigt beröm av sin tränarkollega.
– “Stocken” höll sig lugn på bänken och tänkte taktiskt, vilket han gjorde jättebra. Det här var en laginsats.

Detta innebär att Sävehof leder semifinalserien med 2-1 i matcher. Semifinal 4, med gulsvart chans att avgöra, spelas i Partille Arena på torsdag.
– Nu ska vi först äta mat och sedan börjar fokuset inför torsdag, hälsar Eliasson.