Sävehof lånar ut Moa till Kroppskultur

Det är nu klart att vi lånar ut Moa Fredriksson till Kroppskultur, Moa har fått lite speltid och konkurrensen är stenhård, för att få fler matcher i elitserien har vi kommit överrens om en utlåning, vi ser detta som mycket bra för Moas handbollsutveckling meddelar Jerry Hallbäck i Sävehof.
– Det känns jättebra, just för att jag vill ha mer speltid och hoppas få det i Kropps, säger 19-åringen med Särökometernas HK som moderklubb.

Moa och Sävehof har chansen/möjligheten att plocka hem Moa om fler skador sker i Sävehoftruppen, utlåningen är tills vidare och vi för en bra dialog med Kroppskultur, fortsätter Jerry Hallbäck. – Jag tränar med Kropps några gånger i veckan, då åker jag tåg. Sedan kanske jag kör något pass med Sävehof. Jag har ju bra kontakt med dem fortfarande meddelar Moa vidare.

Kroppstränaren Björn Blomquist om sitt nyförvärv:
– Moa är en gedigen niometare och har stora tillgångar som central försvarare. Det kommer ge en dimension till att kunna spela med samma sex spelare både framåt och bakåt.

På torsdag nästa vecka gör Moa Fredriksson debut, hemma mot Spårvägen. – Det blir tufft, men det är alltid kul att möta bra lag, säger hon.

Text: Jerry Hallbäck
Foto: Viktor Ljungström

Fler nyheter

14.00 SÄVEHOF – BUCURESTI (D) Damerna spelar Champions League och..

Med stor marginal säkrade IK Sävehof två poäng borta mot..

En vass avslutning på den första halvleken mot Skövde HF..

Lasse började som ungdomsspelare redan 1961 och har varit Sävehof..