Sävehof krossade Bekkelaget

IK Sävehof tog sin andra raka träningsseger under EM-uppehållet i dag. Bekkelaget slogs tillbaka med 44-21 (23-12) i Sävehofhallen.

Sävehof ser omedelbart till att ta ett grepp om händelserna. Partille-klubben har fin energi i benen och kör ifrån norrmännen. Niklas Kraft, som varit borta ett tag, öppnar starkt mellan stolparna. När 30 minuter spelats står det 23-12 i hemmafavör.

– Vi fick fart på kontringarna- och uppspelen. Bekkelaget har överraskat många i Norge, ligger trea i serien och tog sig nyligen till cupfinal, säger Magnus ”Bagarn” Johansson.

Sävehof fortsätter att ösa på framåt samtidigt som man även gör det svårt för Bekkelaget att ta sig igenom försvarsmuren. Siffermarginalen stiger konstant och många möjligheter, vilka fjolårets semifinalist utnyttjar väl, dyker upp. Sävehof, där även Peter Johannesson är vass i målet, vinner till sist mötet med hela 23 bollar, 44-21.

– Det har varit kul att få möta lite annorlunda motstånd än vanligt i de här två matcherna (32-24-vinst mot Drammen förra fredagen) och det blev lite öppna dörrar åt båda håll med mycket mål. Vi har gjort det bra överlag och var lite bättre på de flesta positionerna. Kul att se att det vi tränar på ger resultat.

Att bygga upp kropparna inför den långa vårsäsongen, som även innehåller Challenge Cup-matcher, har varit prioriterat i samband med den månadslånga vilan från elitseriespelet.

– Framför allt har vi jobbat med fysiken och får med oss försvars- och anfallsspelet samt andra faser genom det. I träningsmatcherna har vi fått ett par bevis på att vi gjort rätt. Det är en go känsla.

Sävehof, femteplacerade i tabellen med 24 plockade poäng efter 19 omgångar, startar om mot Ystads IF i Österporthallen på onsdag. Avkast sker klockan 19.00.

– Det ska bli kul att åka dit och dra igång igen. Vi vann en tät match mot Ystad senast efter att ha avgjort i slutminuten och förväntar oss något liknande. Det gäller att vi är noggranna, avslutar ”Bagarn”.

IK Sävehof – Bekkelaget 44-21 (23-12)

Målskyttar:
Sävehof: Victor Fridén 11, Viktor Rhodin 5, Mattias Thynell 5, Eric Forsell Schefvert 5, Oskar Ysander 4, Tobias Albrechtson 3, David Florander 3, Viktor Ottosson 2, Niclas Fingren 2, Sebastian Karlsson 1, Olle Forsell Schefvert 1, Daniel Wikensten 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..