Herrarna slog Kristianstad

Det är dags för första hemmamatchen efter en rundtur ute i Champions Leaguespelet. Och det första man möts av när man kommer in i hallen är ett gäng orangefärgade supportrar ifrån Kristianstad som har både trummor och trumpetar med sig. Det märks verkligen vad den här matchen betyder för dem. Ett möte med de svenska mästarna.

Och sedan bokstavligen talat trummas matchen igång. Det är ett stort dån ifrån ena sidan av läktaren och man skulle kunna tro att det är en stor karneval vi är på. Och det är Fredrik Larsson som sätter första målet bakom en annan Larsson nämligen Jesper Larsson i IFK Kristianstad mål. 1-0 till hemmalaget. Sävehofs försvar öppnar väldigt bra och blockerar tre skott de första fyra minuterna.

Efter sju minuters spel stjäl Jesper Nielsen bollen ifrån IFK spelarna och försöker med sina 118 kilo ”springa” ifrån bortalagets spelare så gott han kan. Men som tur är det två lika tunga pjäser som löper efter honom, så med ett livtag sliter de ned honom. En härlig vilja av Jesper som resulterar i straff, utvisning och mål av Eric Forsell- Schefvert.  5-3 till Sävehof.

Thomas ”Foppa” Forsberg spelar riktigt bra i målet med flera spektakulära räddningar. En boll räddar han med foten som då är över hans huvud. Sävehof leder som mest med fyra mål 14-10 men efter en del felpass så kommer Kristianstad ikapp till och första halvlek slutar 15-14 till Sävehof då gästerna gör mål med en sekund kvar.

I andra halvlek inleder båda laget lite försiktigt. Båda lagen har dålig fart och ingen gör något ordentligt. Sedan försöker han igen Jesper Nielsen kontrar och den här gången är han snabbare en Kristianstads försvare. 22-16 till hemmalaget. Sedan är han igång igen Jesper, men den här gången är det Eric Forsell-Schefverts pass som är en riktig delikatess. Han löper ut emot kanten samtidigt som han passar bollen mellan sina egna ben fram till en frispelad Jesper som kan enkelt sätta in bollen.

Men tack vare bland annat bortastödet som var något alldeles extra idag kommer Kristianstad upp till 22-21 efter att ha legat efter fem mål. Men då rycker Sävehof iväg igen och Joel Forsberg gör mål direkt i hemmadebuten och ett viktigt sådant. 24-22. Matchen fortsätter med att Sävehof håller sin tvåmålsledning matchen ut och det slutar 28-26 till hemmalaget inför en kokande publik.

Mikael Franzén tyckte att det var en tajt match och kul att Sävehofs unga tar för sig då Joel Forsberg gjorde sitt första mål. Men matchen hade en annan matchvinnare idag.

–    Jesper (Nielsen) är snabbare än vad man tror, han har faktiskt gjort några kontringsmål. Tro det eller ej.

Och vad han tyckte om publiken idag säger han att den var nästan bäst på plan med glimten i ögat.

IK Sävehof – IFK Kristianstad 28-26 (15-14)
Sävehof: Jesper Nielsen 7, Fredrik Larsson 6, Eric Forsell-Schefvert 3 (2), Robert Johansson 2, Michael Apelgren 2, Tobias Albrechtson 2, Niclas Barud 2, Emil Berggren 2, Joel Forsberg 1, Tobias Johansson 1.
Kristianstad: Markus Olsson 6, Emil Karlsson 5, Christian Sandberg 5, Lars Möller Madsen 3, Pär Möllerberg 2, Claus Kjeldgaard 2, Mikkel Dons Schriver 2, Darko Martinovic 1.

Pris till bästa spelare:
IK Sävehof – Jesper Nielsen
IFK Kristianstad – Markus Olsson

Text: Jakob Hasslöw
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..