Sävehof kopplade järngrepp

IK Sävehofs damer vann den andra matchen i bäst av fem mot H65 Höör med 27-16 (15-6) på bortaplan och leder nu semifinalserien med 2-0.

Matchen inleds jämt och det är ett taggat Höör som står upp bra mot Sävehof under upptaktsminuterna. Men det dröjer inte länge förrän gästerna får upp farten och trycker ner sina motståndare på egen planhalva. När tio minuter spelats leder Partille-laget med hela sju bollar, 10-3. Hemmalaget agerar stressat i avslutslägena och stoppas allt som oftast av ett tufft spelande Sävehof-försvar. Men en storspelande Jannike Nordström i Höör-målet kommer upp stort och håller nere siffrorna under den första hälftens slutskede. Efter 30 avverkade minuter leder Sävehof med nio bollar, 15-6.

– Vi känner att vi har stått upp bra mot dem i försvaret tidigare och har koll på deras mönster. Försvarsspelet är väldigt starkt i första halvlek samtidigt som vi gör det ganska bra framåt, säger Henrik Signell.

Bortalaget öppnar den andra halvleken piggt och har inga planer på att ge Höör någon möjlighet att ta sig in i kampen spelmässigt. När drygt tio minuter spelats är Sävehofs ledning uppe i 13 bollar, 22-9. Skåne-laget hittar sina linjer mer och mer ju längre klockan tickar. Men Höör är aldrig nära att kunna göra spänning av det hela. Sävehof kontrollerar händelserna väl och står till sist som segrare med elva mål, 27-16. Damerna leder i och med triumfen semifinalserien med 2-0.

– Vi missar lite lägen i andra annars hade det kunnat vara större siffror. Men det är svårt att vara 100 procent koncentrerade konstant när man leder med nio bollar i paus. Höör viker ned sig och orkar inte med vårt försvarsspel. De försöker lite nya saker idag, men jag känner inte att vi hade svårare mot dem än i den förra matchen. Vi är väldigt nöjda hittills, fortsätter damlagets tränare.

Nästa match lagen emellan spelas på onsdag i Partillebohallen. Avkast sker klockan 19.00 och vid händelse av en tredje raka vinst är Sävehof klara för SM-final.

– Vi är öppna för det mesta och Höör kommer att behöva hitta på något. De har inte varit så lyckosamma i sitt offensiva spel och lär göra någon taktisk ändring. Vi ska träna på lite alternativa försvarsspel och försöka förbättra lite detaljer i anfallet. Men det viktigaste är att vi fortsätter prestera på samma nivå som vi gjort så här långt. Då kommer det att bli bra. Det hade varit gött att avgöra hemma, avslutar Henrik Signell.

H65 Höör – IK Sävehof 16-27 (6-15)

Målskyttar:
Höör: Jasmina Djapanovic 5, Mia Rej 4 (1), Jennie Linell 2, Jonna Linell 1, Sofi Ericsson 1, Michelle Fyhr Seifert 1, Rebecca Isacsson 1, Emma Rask 1.
Sävehof: Jenny Alm 6 (2), Jamina Roberts 6, Linn Blohm 5, Louise Sand 3, Hanna Fogelström 3, Martina Adamsson Jensen 2, Ida Odén 1, Jenny Wikensten 1.

Publik: 552

Domare: Mikael Eketjäll / Jonny Ahlven

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..