Sävehof klart för semifinal!

IK Sävehof är vidare till semifinal i Challenge Cup. Herrarna vann det direkt avgörande kvartsfinalmötet med ZTR Zaphorozhye med 31-29 (13-13) i Litauen.

Matchen inleds jämt och det är en tuff kamp ute på banan. När dryga 13 minuter avverkats leder Zaphorozhye med två bollar, 8-6. Sävehof äter sig ikapp illa kvickt och lagen byter chanser med varandra. Då slutsignalen för den första halvleken ljuder är läget lika, 13-13.

Sävehof tar kommandot direkt efter pausen och gör tre mål i följd. Rivstarten ger Partille-gänget ett momentum och man ser till att behålla sitt försprång. Men Zaphorozhye har inga planer på att vika ned sig utan uppträder rejält och fightas in i det sista. Sävehof vinner med två bollar, 31-29, och avancerar till nästa omgång i turneringen.

IK Sävehof – ZTR Zaphorozhye 31-29 (13-13)
Målskyttar:
Sävehof: Viktor Ottosson 7, Victor Fridén 6, Mattias Thynell 5, Oskar Ysander 4, Tobias Albrechtson 2, David Florander 2, Eric Forsell Schefvert 2, Niclas Fingren 1, Viktor Rhodin 1, Daniel Wikensten 1.
Zaphorzhye: Maksym Karamyshev 13, Tadas Stankevicius 6, Alexey Peskov 3, Oleksii Ganchev 2, Oleksandr Kyrylenko 2, Maksym Byegal 1, Ivan Pronin 1, Oleg Zotov 1.

Utvisningar: IKS: 7X2 ZTR: 8X2 (1 rött kort)
Domare: Laurynas Mykolaitis / Gytis Sniurevicius (Litauen)