Sävehof klart för Challenge Cup-final!

IK Sävehof vann den andra matchen i Challenge Cup-semifinalen mot KS ”Azoty-Pulawy” med 30-28 (19-13). Herrarna är i och med det vidare till final efter att ha tagit hem dubbelmötet med totalt 70-66.

Kampen, i östra Polen, inleds jämt och det är en hård strid ute på banan under upptakten. När fem minuter spelats är läget lika, 2-2. Sävehof tar sedan ett litet grepp om skeendet, även fast det fortsätter att vara tufft, tätt och ovisst mellan de båda. Då kvarten avverkats leder gästerna med en boll, 7-6.

Sävehof höjer sig ordentligt och stänger ned merparten av ”Azoty-Pulawy”-anfallsförsöken. Det gör så att marginalen på resultattavlan växer. Bortalaget öser på framåt och drar ifrån sina motståndare. Efter 30 minuter leder Sävehof med sex mål, 19-13.

”Azoty-Pulawy” hittar rätt ett par gånger i följd och närmar sig med stormsteg i protokollet. Ett tag är underläget nere i endast tre bollar, 19-16, men sedan är det slut på det roliga sett ur hemmaperspektiv. Sävehof återtar kontrollen och rycker iväg på nytt. När ungefär 15 minuter passerat är herrarnas ledning uppe i 25-19.

Hemmalaget gör sitt bästa för att skaka fram spänning i det hela på nytt och får faktiskt till en hyfsad forcering i samband med de sista sekvenserna. Marginalen är dock alldeles för stor, inte minst med tanke på att Sävehof segrade med 40-38 i Partillebohallen förra helgen, och det räcker inte för att störa antagonisten. Sävehof vinner dagens fight med 30-28 och dubbelmötet sett över två drabbningar med fyra bollar, 70-66.

KS ”Azoty-Pulawy” – IK Sävehof 28-30 (13-19)
Målskyttar:
”Azoty-Pulawy”: Piotr Maslowski 6, Przemyslaw Krajewski 5, Rafal Przybylski 5, Jan Sobol 3, Marko Tarabochia 2, Mateusz Kus 2, Michal Szyba 2, Adam Babicz 1, Adam Skrabania 1.
Sävehof: Victor Fridén 5, David Florander 4, Viktor Ottosson 4, Mattias Thynell 4, Tobias Albrechtson 3, Niclas Fingren 3, Viktor Rhodin 3, Eric Forsell Schefvert 2, Daniel Wikensten 1, Oskar Ysander 1.

Utvisningar: KSA: 4X2 IKS: 3X2
Domare: Igor Covalciuc / Alexei Covalciuc (Moldavien)
Publik: 700

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..