Sävehof klara för SM-final!

IK Sävehofs damer säkrade sin plats i 2013 års SM-final genom att vinna den tredje matchen i bäst av fem mot H65 Höör med 25-22 (12-10). Laget tog hem semifinalserien med 3-0.

Hemmalaget öppnar matchen starkt och vill tidigt visa var skåpet ska stå. Efter tio minuter leder Sävehof med fem bollar, 6-1. Höör har inga planer på att vika ned sig trots det tuffa utgångsläget och kommer upp bra i defensiven. Skåne-laget äter sig sakta men säkert närmare i målprotokollet och frustrerar sina motståndare. När 30 minuter avverkats är Sävehofs ledning nere i två bollar, 12-10.

Gästerna fortsätter på den inslagna vägen och det dröjer inte länge förrän Höör sprungit upp i förarsätet. Efter fem spelade minuter av den andra hälften leder bortalaget med två bollar, 15-13. Sävehof vill inte släppa iväg sina motståndare och jobbar sig in i det hela på nytt. Det fortsätter dock att vara jämnt på resultattavlan och matchutgången känns oviss. Men under de avslutande minuterna visar de regerande mästarinnorna klass och drar iväg till en vinst på tre bollar, 25-22. Sävehof-spelarna firar tillsammans med sin publik en finalplats när slutsignalen ljuder. Segersiffrorna i semifinalserien skrivs till 3-0.

– Det blir en hel del svackor och slarv från vår sida. Men vi lyckas vinna och det är ju det som räknas oavsett hur det ser ut. Jag är väldigt nöjd med att vinna med 3-0 i matcher, säger Henrik Signell.

IK Sävehof – H65 Höör 25-22 (12-10)

Målskyttar:
Sävehof: Jamina Roberts 8, Ida Odén 5 (1), Jenny Alm 4 (1), Linn Blohm 2, Louise Sand 2, Hanna Fogelström 2, Frida Tegstedt 1, Jenny Wikensten 1.
Höör: Jasmina Djapanovic 7 (3), Jennie Linell 5, Anna Roxå 4, Sofi Ericsson 3, Mia Rej 2, Jonna Linell 1.

Publik: 460
Domare: Alexandra Siewert / Natasha Engberg

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..