"Sävehof kan ta dubbla SM-guld"

Handbollsserierna drar snart igång och Svenska Spels oddssättare Martin Jonsson har grävt på djupet för att förbereda sig på bästa sätt inför säsongen. Favoriter både på herr- och damsidan är Sävehof men utmanare finns och mycket talar för att det blir jämnt i kampen om SM-gulden.

– På herrsidan finns det 7-8 lag som är realistiska kandidater till SM-guldet, säger Martin och berättar att Sävehof är favorit även i år men att laget känns aningen svagare än i fjol.

Tippade bland favoriterna finns även Guif, Alingsås och Lugi som bör ses som givna utmanare.

Varning för Skövde
– Jag vill också passa på att höja ett varningens finger för IFK Skövde som har en mycket intressant trupp. Man har gjort en stark försäsong och Henrik Schneiders mannar kan mycket väl vara ett av lagen som slåss om en av finalplatserna i vår, menar Martin.

När det gäller årets enda nykomling, Caperiotumba, så kan det bli tufft. Laget är rankat på näst sista plats inför säsongen och får koncentrera sig på att slå ur underläge.

– Om man lyckas undvika kval eller nedflyttning så får man var riktigt nöjda, berättar Martin. Det ska dock bli intressant att följa Victor Skillhammar i Tumbadressen och elitserien. Victor gjorde 208 mål för Hallby i Allsvenskan ifjol och vann skytteligan i stor stil, förklarar han.

Sävehof favorit även på damsidan
Trots att Sävehof har tappat bland andra Isabelle Gulldén så är man tippade seriefavoriter på damsidan. Lugi kommer dock bli en svår nöt att knäcka för Partillelaget om vi ska tro Svenska Spels oddssättare.

– Lugi har flera starka nyförvärv och är en mycket stark utmanare om SM-guldet. Som det ser ut i dagsläget är en SM-final mellan Sävehof och Lugi väldigt trolig, men vi vill dock utfärda en liten varning för Heid som har sett starka ut på försäsongen, berättar Martin.

När det gäller nykomlingarna H65 Höör och Örebro så kommer båda lagen att få det svårt och mycket talar för att det blir placeringar långt ner i tabellen.

– Möjligtvis att Höör kan överraska i några matcher, Örebro däremot är nog en given jumbo, avslutar Martin.

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..

En mycket övertygande prestation, speciellt under matchens andra halva, ledde..