170824_nyresurs_640

SÄVEHOF I SAMARBETE MED NYRESURS

Sävehof fortsätter att skapa nya CSR projekt, till hösten kommer föreningen att samarbeta med Funktionärsutbildningen Nyresurs som drivs utav Göteborg United Volleybollklubb och är ett Allmänna Arvsfondsprojekt när det gäller våra evenemang i Partille Arena. En fantastisk möjlighet för klubben att få fler värdar och samtidigt få med Nyresurs killar och tjejer ut i föreningslivet.

– Projektet är planerat till två år och vårt mål är att integrera personer med funktionsnedsättning som funktionärer i olika idrotter. Vad vi erfar så finns det väldigt få funktionsnedsatta idag som är funktionärer inom idrottsrörelsen. Detta är något vi vill ändra på tillsammans med relevanta organisationer, förbund, skolor och föreningar. Därför är det väldigt roligt och inspirerande att få möjlighet att arbeta tillsammans med Sävehof, säger Marica Hall

 – Sävehof har alltid arbetat för att skapa goda samhällsmedborgare och vi står för gemenskap och att många känner sig välkomna och inkluderande. Detta har varit viktigt för mig som klubbdirektör under alla år. Många kanske tror att vår elitsatsning är det enda som klubben arbetar med, men det är bara en del. Detta nya samarbete gör oss till en av de största CSR-aktörerna i Sverige vilket gör mig väldigt stolt, säger Stefan Albrechtson

 – Ett roligt och viktigt samarbete, vi behöver värdar och människor som vill vara med och bidra runt våra evenemang, samtidigt får vi som klubb möjlighet att vara med och hjälpa andra. Detta är något som vi tycker är enormt viktigt. Vi hoppas att vi kan få in fler företag som kan hjälpa oss att vara partners och bidra  till våra CSR-projekt kan bli ännu större och bättre i framtiden, säger Denny Bågenholm

Sävehof och CSR-projekt – Internationellt, nationellt och lokalt
Corporate Social Responsibility (CSR) innebär ett socialt ansvar. Det vill vi, både på och utanför plan. Sävehof är i sig, med 1500 ungdomar och ledare, ett av Sveriges största CSR-projekt. Räknar vi därtill in Partille Cup med 20000 deltagare från ett 50-tal länder kanske rentav i topp i världen.

Vi vill fostra goda samhällsmedborgare och skapa förståelse med vänskap över gränserna. Våra partners delar vår värdegrund. Sävehof står för

  • Jämställd idrott för kvinnor och män, flickor och pojkar
  • Bredd- och elitsatsningar.
  • Inga utslagningar, bara uttagningar.
  • Verksamhet i nationell och internationell miljö

Sedan tidigare har Sävehof följande CSR projekt

Handboll för Alla
Sävehof startade som en av de första klubbarna Handboll för Alla som en del av ordinarie verksamhet och är en gående handboll riktad till barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning.

 Dunross
Alla ungdomar ska få ha möjlighet att deltaga på lika villkor utan utslagning.

Stadsmissionen
Vi bjuder årligen in 50-talet hemlösa till elitseriematch med förtäring och klubbens T-shirt.

Kvibergs HK
En ny klubb som vi startat upp för att sprida handbollen i Göteborg.

Ronald McDonald Hus
Ronald McDonald Barnfond är en fristående ideell stiftelse med visionen att göra livet lättare för svårt sjuka barn och deras familjer i samband med behandlingar eller besök på landets sjukhus.

Sävehofs reseprogram
Ett gediget reseprogram för klubbens ungdomar med utbyten mellan länder.

 Prové – attityd
I samarbete med Prové – attityd vi vill påverka barn och ungdomars attityder och ge bättre förutsättningar för ett gott och friskt liv.

Östhjälpen
Sävehofs stolthet! Eller kanske rättare sagt ett verk av två tidigare framlidna Sävehofare.

Klubben har också varit med att starta handbollsklubben Härryda HK (-96) och haft handbollsutbildning för ensamkommande barn under perioden 2014-2016.

Fler nyheter

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..