201102_kronfagel_640

SÄVEHOF I SAMARBETE MED KRONFÅGEL

Kronfågels nya hållbarhetsprojekt Rätt till rörelse – stöttar IK Sävehofs Handboll för alla och klubbens CSR projekt – #viställerupp

 Se filmen här:

 Kronfågel bidrar med 50 000 kr till IK Sävehofs Handboll för alla. En av lagets initiativtagare, Camilla Andersson, drömmer nu om att starta en serie för spelare med intellektuella funktionsvariationer i Göteborgsområdet och att laget ska få resa på cuper – som alla andra.

– Med Rätt till rörelse och #viställerupp vill Kronfågel stötta initiativ som aktivt jobbar för att fler barn ska få möjlighet att röra på sig och träffa andra. Det kan vara ett projekt som handlar om integration, hjälpa barn med funktionsvariation att börja idrott eller ett välkomnande ledarskap som får unga att känna sig motiverade och fortsätta med sin idrott, förklarar Susanne Zabrodsky, marknadschef på Kronfågel.

Laget startades med hjärtat

Camilla Andersson hade inga förkunskaper när hon som handbollsmamma och före detta aktiv handbollsspelare, var med och startade ett lag för spelare med intellektuella funktionsvariationer.
– Det enda man behöver är ett stort hjärta. Resten sköter sig av sig självt, berättar Camilla Andersson som tillsammans med fem andra ledare tränar 35 spelare.

– Jag kan ha en tung dag på jobbet, men så kommer jag hit och träffar laget och då är allt som bortblåst. Jag möts av glädje och kramar. Träningen är inte bara veckans höjdpunkt för spelarna, den är det också för mig.

– Handboll för alla var ett självklart val för Kronfågel, säger Susanne Zabrodsky. Laget formades tack vare ett drivet gäng, de gick från tanke till handling och fick snabbt med IK Sävehof på tåget. Genom egna kontakter fann de ledare och kunde starta laget. Handbollen utvecklar dessa barn och unga på flera sätt; de får röra sig, förbättra sin motorik och hälsa, och framförallt har de vunnit en varm gemenskap. Det lyser om dem på träningen.

Rätt till rörelse – en del av Kronfågels hållbarhetsarbete

Rätt till rörelse är en del av Kronfågels hållbarhetsarbete, där det övergripande målet är att ständigt arbeta för att göra skillnad och bidra till hälsa och välbefinnande för alla.

– Kronfågel vill vara en god kraft i samhället, där vi genom Rätt till rörelse vill bidra till goda möten och inspirera fler att göra hälsosamma och hållbara matval.

Kronfågel uppmanar fler att ansöka hos Rätt till rörelse 

Det finns fantastiska människor som ensamma eller i en förening har tagit sig an uppgiften att göra idrotten mer tillgänglig för barn.

– Vi uppmanar alla dessa initiativtagare att ansöka hos Rätt till rörelse, säger Susanne Zabrodsky, marknadschef.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..