Handboll, SHE, Semifinal 2, Sävehof - H65 Höör

KVITTERAT I SEMIFINALSERIEN

Det är i slutspelet de bästa prestationerna ska komma och det var exakt det som IK Sävehof levererade när semifinalserien mot H65 Höör kom till Partille Arena. Seger med 24-22 innebär att det nu är kvitterat i matchserien.
– Det var ett helt annat handbollslag vi fick se i dag, sade en glad Rasmus Overby efter triumfen.

Redan på uppvärmningen syntes det att det var ett revanschsuget Sävehof som skulle komma till spel denna onsdagskväll efter förlusten i den första semifinalen. Elin Hallagård och Amelia Lundbäck saknades då, men här visade duon direkt sin betydelse när det var de två som ordnade Sävehofs fyra första mål i matchen. Hallagård stod för tre av dem och dessutom ordnade Lundbäck en tidig utvisning på Höör-spelare. Deras insatser var av stor vikt i det som i slutändan skulle leda till segern.
– Elin Hallagård var väldigt, väldigt bra i dag och det är bra för henne. Det hade kunnat vara hennes sista match på hemmaplan, men nu får hon i alla fall en till. Jag tycker också att Amelia Lundbäck visade att hon är värd att satsa på i framtiden, att hon steppar upp i en sådan här match vittnar bara om kvalitet, hyllade huvudtränare Rasmus Overby.

Sävehof hamnade dock i ett relativt tidigt tvåmålsunderläge men jobbade sig tillbaka metodiskt och hamnade jämsides med gästerna. Det fanns även möjlighet för gulsvart att hamna i förarsätet, men det var så att båda lagen stundtals hamnade i bekymmer att hitta nätet – det drabbade Sävehof exempelvis i anfallen där chans till ledning fanns. Mot slutet av halvleken skaffade Höör återigen sig ett målmässigt övertag och vid signalen för att halva matchen hade spelats var det återigen två bollar som skiljde lagen åt.

Med 8-10 på jumbotronen stod en vändning högst upp på önskelistan. Det började också på allra bästa sätt när först Lundbäck och sedan Emma Fernis såg till att göra halvlekens två första mål och såg därmed till att ta Sävehof upp på lika många gjorda mål som Höör. Lundbäck såg även till att sätta Sävehof i ledarposition för första gången i matchen när hon kort senare gjorde 11-10. Det var inte bara framåt som starten på halvlek nummer två var positiv, Wilma Kroon Andersson släppte inte in något mål under de tio första minuterna och såg tillsammans med sin försvarslinje till att skapa stabilitet.

Sävehof lyckades komma upp i en tvåmålsledning och det fanns en känsla av att det kunde bli ännu mer. Höör klev förvisso upp i ledning igen, men den var inte särskilt långvarig. För det var åter hemmaledning med fem minuter kvar att spela när Johanna Forsberg lyckades sno åt sig bollen och ensam i kontringsläge är det som bekant sällan hon missar. Sävehof var sedan effektiva i avsluten och såg till att ta hem segern med 24-22.
– Tjejerna har jobbat extremt hårt den här veckan och det var kanske ett ”wake-up call” som sade att det är nu det börjar. Och vi som ledare har jobbat hårt för att visa att det här är möjligt och jag har full respekt för det de levererar i dag. Jag tror att alla i hallen såg Sävehofs damlag på det sättet vi vill, med inställning, krigarmentalitet och hjärta för klubben och det är viktigt.
– Man kan säga att vi inte hade samma utstrålning som dem tidigare, men i dag utstrålade vi allt det man ska göra. Vi ville vinna varje boll och stod emot i man-man-duellerna lika mycket som dem.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..