Herrarna vann tajt match mot Hammarby

Sävehofs herrar tog sin andra raka seger när Hammarby slogs tillbaka med 27-25 (16-13) i Partillebohallen.

Sävehof låg inför matchen på en 4:e plats i tabellen. Gästerna från Stockholm låg precis ovanför nedflyttningsstrecket och var i stort poängbehov. Killarna hade förhoppningar om att ta sin andra raka seger mot Bajen på mindre än en vecka.

Matchen inleds ganska avvaktande och det dröjer tills den tredje minuten innan det första målet kommer genom Fredrik Larsson. Sävehof tar sedan över spelet lite grann men Hammarby kämpar och biter ifrån bra. Lagen följs åt resultatmässigt i de första tjugo minuterna. Men i slutskedet av den första halvleken växlar Sävehof upp och rycker då iväg i målprotokollet. Killarna vinner till slut halvleken med 16-13 och har nu gett sig själva ett bra läge att ta två viktiga poäng.

Sävehof startar den andra halvleken piggt och efter sju minuters spel är ställningen 20-15. Och nu verkar det som att killarna är på väg att göra ett matchavgörande ryck.Hammarby har dock andra planer och kämpar sig in i matchen igen. Men Sävehof håller i sin ledning och det är först i slutminuterna som Hammarby kommer riktigt nära. När Josef Pujol skjuter 26-25 lever Sävehof farligt och nu är det väldigt dramatiskt. Peter Johannesson svarar då för flera fina räddningar och när Fredrik Larsson gör 27-25 med trettio sekunder kvar så är matchen avgjord.

Killarna lyckas till slut vinna matchen. De ligger hela tiden ett steg före, men Hammarby gav aldrig upp och hade med lite tur kunnat sno med sig någon poäng. Men Sävehof var bättre sett till hela matchen och vinner rättvist. En skön seger som tar laget upp till en 3:e plats. Nästa match spelas borta mot Alingsås på fredag. Ett lag som killarna förlorat två täta drabbningar mot tidigare under säsongen. Detta är också den sista matchen innan EM-uppehållet.

Mikael Franzén är nöjd att laget lyckades ta sin andra raka seger och ser fram emot derbyt på fredag.

– Jag tycker att vi för matchen och borde avgjort tidigare. Men Hammarby kämpade på riktigt bra och det är de värda en eloge för. Det känns riktigt bra att vinna och nu kunna titta uppåt i tabellen.

Mikael berömmer både Peter Johannesson och Fredrik Larsson som var väldigt bra i matchens avgörande skede.

– Det blir ett tungviktsmöte med trötta ben på fredag. Det gäller att rätta till detaljer som vi saknat i de tidigare matcherna mot Alingsås. Det har varit jämna kamper och förhoppningsvis är det vi som lyckas vinna nu, avslutar han.

IK Sävehof – Hammarby IF 27-25 (16-13)

Sävehof: Robert Johansson 2, Michael Apelgren 2, Jesper Nielsen 3, Victor Fridén 6, Erik Fritzon 3, Tobias Johansson 1, Tobias Albrechtson 1, Eric Forsell-Schefvert 2, Viktor Ottosson 1, Fredrik Larsson 5, Niclas Barud 1.
Hammarby: Jonathan Wenell 1, Adam Johansson 3, Josef Pujol 2, Martin Dolk 7, Elvar Fridriksson 4, Anders Wiik-Rydberg 2, Rasmus Båverud 2, Thröstur Tharinsson 4.

Bästa spelare:

IK Sävehof – Fredrik Larsson
Hammarby IF – Martin Dolk

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..

En mycket övertygande prestation, speciellt under matchens andra halva, ledde..