Sävehof hade inga problem med jumbon

IK Sävehofs damer besegrade bottenlaget CaperioTumba med 41-17 (22-11) under gästspelet i Skene och tog sin femtonde raka seger i seriespelet.

Tumba inleder matchen piggt och ett utnyttjar en lite trög start från Sävehofs sida. Efter sju spelade minuter leder gästerna med tre bollar, 5-2. Partille-laget hittar dock snart rytmen i spelet igen och visar varför man befinner högst upp i tabellen. Sävehof spelar med ett bra flyt i offensiven samtidigt som laget även hittar sina linjer i försvarsspelet igen. Tumba gör vad de kan för att hålla jämna steg med hemmalaget men när slutsignalen för den första halvleken ljuder har Sävehof dragit iväg till en ledning med elva bollar, 22-11.

Sävehof har inga planer på att ge upp initiativet i tillställningen och fortsätter att ösa på framåt mot en motståndare som inte har något bra gensvar. Hemmalaget står för fina offensiva beslut och släpper inte igenom Tumba-spelarna enkelt. Trots att Tumba sliter hårt och kämpar så har de inte mycket att säga till om idag. När sextio minuter spelats står Sävehof som segrare med hela 24 bollar, 41-17 och hyllas av publiken i Arenahallen.

– Vi var inte så aggressiva som vi hade pratat om i början men jag är nöjd med prestationerna under resten av matchen. Försvarsspelet blir bättre och bättre och vi har ett fint kontringsspel, speciellt i andrafasen, säger Henrik Signell.

IK Sävehof – CaperioTumba 41-17 (22-11)

Målskyttar:
Sävehof: Ida Odén 9, Louise Sand 6, Jenny Alm 5, Jamina Roberts 5, Elin Karlsson 4, Frida Tegstedt 4, Martina Adamsson Jensen 3, Hanna Fogelström 3, Jenny Wikensten 2.
Tumba: Jozefine Granström 4, Sofia Wiberg 4, Emelie Andersson Hildeby 3, Andrea Johansson 2, Viktoria Högström Unell 2, Frida Lindström 1, Theres Östlund 1.

Publik: 519
Domare: Glenn Korsar / Sebastian Schough

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..