Förlust i årets sista match

IK Sävehofs herrar förlorade 2012 års sista match i seriespelet mot Lugi HF med 20-29 (8-14) på bortaplan.

Matchen inleds på ett jämt och hårt sätt där båda lagen strider på banan. Efter fem spelade minuter är ställningen helt lika, 2-2. Lugi tar sedan ett grepp om händelserna på planen och sticker sakta men säkert iväg i målprotokollet. Sävehof kämpar och försöker men har svårt att få det att stämma i offensiven, vilket hemmalaget utnyttjar hänsynslöst. När trettio minuter spelats leder Lugi med sex bollar, 14-8.

Lugi fortsätter att spela kontrollerat och har inga planer på att bjuda in Sävehof i matchen. Hemmalaget svarar för ett bra skytte samtidigt som man står upp bra i försvarsspelet. Partille-laget kämpar och försöker men är aldrig nära att kunna hota Lugis ledning på allvar idag. När slutsignalen ljuder har hemmalaget vunnit med nio bollar, 29-20 och tar två viktiga poäng inför VM-uppehållet.

Lugi HF – IK Sävehof 29-20 (14-8)

Målskyttar:
Lugi: Albin Tingsvall 6, Johannes Hippe 6, Jonathan Leijonberg 4, Niklas Gudmundson 4, Jakob Wickman Modigh 3, Anders Hallberg 3, Kristian Meijer 2, Nemanja Milosevic 1.
Sävehof: Kent Robin Tönnesen 5, Olle Forsell Schefvert 5, Michael Apelgren 4, Victor Fridén 4, David Florander 1, Viktor Ottosson 1.