Sävehof förlänger med fler damspelare

Sävehof förlänger med fler damspelare. Framtidsvisionen ligger fast.

 Dagen efter säsongens tjugoförsta! seger i överlägsen stil mot Skövde HF är det klart med förlängning av kontrakt med flera spelare.

 Jamina Roberts, Hanna Fogelström, Johanna Bundsen, Louise Sand, Amanda Sundberg, och Linn Blom är klara för fortsatt spel i. Sedan tidigare är Ida Odén, Elin Karlsson, Edijana Dafé och Jenny Alm klara för nästa säsong.

 IK Sävehof satsar vidare för framtiden, nya äventyr i Champions League och en ny Partille Arena som planeras färdig hösten 2015.

 – Det känns väldigt bra att dessa spelare valt att stanna kvar i klubben för framtida satsningar så vi kan fortsätta utvecklas både som individer och lag mot nya vinster. Nu ser vi fram emot ett spännande slutspel, säger lagets tränare Henrik Signell.

 – Det känns rätt och roligt att förlänga med Sävehof. Jag har spelat i klubben hela mitt liv och är stolt att få representera den. Klubben har höga ambitioner och något som var viktigt i mitt val var att föreningen fortsatt vill satsa på spel i Europa. Att få mäta sig mot de bästa i Europa är få förunnat och jag är glad att få möjligheten till det

– Fortsätt heja fram oss resten av säsongen och kommande år så lovar vi att bjuda på bra och rolig handboll, säger Hanna Fogelström som gör sin femte säsong i Sävehofs damlag.

 – Det känns bra och jag hoppas och ser framemot ytterligare ett år i CL och tror att vi kommer klara oss bättre där nästa år (om vi tar oss dit) eftersom vi får behålla stora delar av vårt lag, säger Jamina Roberts

 Linn Blom som kommer att operera sin vänstra handled efter säsongen är lika glad och tacksam över att få vara med i laget som övriga spelare.

 – jag är supernöjd med att spela i Sävehof. Klubben är jätteproffsig, alla som är med i och runt laget är fantastiska. Det skall bli jättekul att spela ihop minst en säsong till säger Linn.

 – Fett najs, både jag och laget skall bli bättre och det är kul att jobba vidare mot att på riktigt etablera sig i Champions League, säger Louise Sand.

 Jag ställde ytterligare en fråga som spelarna fått flera gånger tidigare.

– Är det inte lite tråkigt att spela ojämna matcher när ni vinner så stort?

Bästa svaret kom snabbt och fullt sanningsenligt från Louise Sand.

 – Nej, eftersom laget är så bra så tävlar man även mot den som har samma position som sig själv. Man vill ju spela och då måste man visa att man skall vara på planen oavsett motstånd. Vi tävlar lika mycket mot varandra som motståndarna.

 

Fler nyheter

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..