Handboll, SHE, Sävehof - H65 Höör

SÄVEHOF FÖLL MOT ÖNNERED

Med tio minuter kvar att spela stod Önnereds HK för ett ryck som IK Sävehof inte lyckades hämta upp. Onsdagens förlust i derbyt skrevs till 24–29.

Matchen började bra för Sävehofs del där laget gick ifrån i en tremålsledning efter nästan åtta minuters spel. Hanna Örtorp och Ida Lagerbon stod för två mål var i matchinledningen samtidigt som Sofie Börjesson hamnade i zonen direkt mellan stolparna. Överlag var det ändå en jämn matchinledning där det så småningom inte skiljde mer än ett mål mellan klubbarna vid signalen för halva matchen spelad, 12–11 till Sävehof visade resultattavlan.

Andra halvlek inleddes med att ÖHK lyckades kvittera, men direkt i det efterföljande anfallet såg Johanna Forsberg till att ta gulsvart tillbaka upp i ledning med ett säkert avslut från linjen. Kort senare kom hemmalaget ändå förbi. Svängig är ett bra ord för att beskriva matchens andra halva, men till slut var det ändå gästerna som stod för det matchavgörande rycket.

Helt plötsligt stämde allt för Önnered, som inom loppet av fem minuter skickade in sex raka mål. Därmed ändrades ställningen från 20–19 i gulsvart favör till underläge 20–25. Ett genombrott från Amelia Lundbäck stoppade den dystra sviten men det var för många bollar att hämta upp på för kort tid. I slutändan skiljde det just fem bollar mellan lagen när Sävehof föll med 24–29.

Matcherna duggar tätt med spel både i inhemska ligan och ute i Europa. Redan på söndag är det Champions League-möte i Partille som väntar och hoppet om avancemang från mellanrundan lever inför matchen mot SCM Ramnicu Valcea.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..